Uğur Özteke

Uğur Özteke

“Karatay Belediyesi asfaltlıyor Büyükşehir bir hafta sonra söküyor”

“Karatay Belediyesi asfaltlıyor Büyükşehir bir hafta sonra söküyor”

İktidar ve Belediye yalakası olmayan gazeteciler hep tuu kakadır. Çünkü bize de usulüne uygun biçimde güzelce teklif edilen paraları, cazip teklifleri hâlâ salakça reddediyor ve hâlâ manyakça şehir adına doğruları yazacağız diye direniyoruz. O kör olasıca inadımı kırıp şu paylaşıma bir de ben dahil olabilsem vallahi gazetecilik bile yapmayacağım.

Pazartesi günü sabah KONYA TV’de canlı yayındaydık. Bizim Mehmet Ali ile programı düzenleyen bayan arkadaş son bölümde, “Biz genç gazetecilere ne önerirsiniz?” deyince hiç düşünmeden “Karnını doyurmak istiyorsan hemen bu mesleği bırak ve şu köşede simit sat” dedim.

………………….

Allah rızası için bugünkü yazımızın başlığına bakın.

Açık ve doğrusunu söyleyelim.

Aslında bu başlık şu şekilde “İki belediye o kadar koordineli çalışıyor ki bir hafta önce Karatay Belediyesi asfalt döküyor, Büyükşehir bugün söküyor…”

Ve yolun sağında dökülen asfalt, sol şeridinde de yeni simsiyah tertemizin sökülen asfaltın fotoğrafları…

 

1476149_10152843335344479_6278519117209487287_n.jpgiki-belediye-okadar-koordineli-calisiyorki-bir-hafta-once-karatay-belediyesi-asfalt-dokuyor-buyuksehir-bugun-sokuyor.jpg

…..

 

Ve… ne bu başlık bizim başlığımız.

Ne de fotoğraflar bizim çektiğimiz kareler.

Yazı metni ve fotoğraf kareleri bir MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi abimizin sosyal sitesinden. Belediyelerimizin şehrin göbeğinde birbirlerinden nasıl haberdar olduklarının, birbirleri ile nasıl güzel koordineli çalıştıklarının ve de israfın haram olduğunu çok iyi bilen yöneticilerin bizim elektrik su parası ile nasıl israf yapıp birilerine para kazandırdıklarının fotoğrafı idi bu.

Bir kez daha itiraf ediyoruz ki ben bile bu fotoğraf karelerini çekip bırakın gazetemizde sosyal sitemizde bile bunları paylaşamam.

Çünkü partinin sosyal medyayı bile kare kare fişleyen o kadar güçlü dinamik bir ekibi var ki Allah muhafaza nefesimizi keserler.

….

Biz MÜSİAD’cı bu abimize bizimde gözümüzü açtığı için teşekkür ediyor saygılarımızı sunuyoruz.

Bu şehirde hâlâ iyi ki sizin gibi yürekli şehrini seven Allah’tan korkan kuldan utanan insanlar var.

POLİS, ŞEKER ÖNÜNDE PUSU ATACAĞINA

HAVAALANI ÖNÜNDE NİYE DURMAZ?

Dün sabah saat 8.19’da bir iş adamımız aradı. Tam o sırada yukarıdaki satırları yazıyordum. İş adamımız her gün Organize Sanayi Bölgesi’ne giden yüzlerce sanayicimizden birisi idi. Ankara yolunda Havaalanı bölgesindeki ışıklarda hafriyat kamyonlarının ışıklarda durmadığını sağlı sollu ralli yaptıklarını söylerken yalvarıyor ve “Abi Allah rızası için bir yaz. Yaz da polis tedbir alsın. Bu yolda kaçıncı kaza. Vallahi bu yolda can vereceğiz” diyordu.        

Bu abimizi dinlerken aklıma geldi. Pazar günü sabah saatlerinde polis Şeker Fabrikası önünde gizlenmiş bekliyordu. O an için güzel demiştim. Ama şimdi “bu ana yolda madem böyle bir durum var. O ekip niye orada pusu atmaz ki?” demekten de kendimi alamıyorum. 

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsana olan saygımı korumak için insandan uzak durmaya çalışıyorum.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hazır çimento mikserleri Beyşehir yolunda çimentolarını yola dökerek gitmedikleri zaman ADAM oluruz 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR