Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

KARŞI CİNSE BENZEMEYE ÇALIŞMAK…

KARŞI CİNSE BENZEMEYE ÇALIŞMAK…

Allah, tüm mahlukatı bir “DİŞİ” ve bir “ERKEK” ten yaratmıştır. Böyle olması Allah’ın takdiridir ve sorgulanamaz. Biz insanlar da iki karşı cins olarak yaratıldık ve bunda da bir ilahi hikmet vardır. Erkek, erkek olduğundan, kadın da kadın olduğundan memnun ve mutlu olmalıdır. Allah’ın takdiri karşısında boynumuz kıldan incedir.

            Cinslerin ruh dünyaları da nevi şahsına münhasırdır. Erkekte erkeksi duygular, kadında da kadınsı duygular mevcuttur. Erkeğin vücut yapısı farklı, kadının vücut yapısı farklıdır. Erkekte kadınsı duygular, kadında da erkeksi duygular iğreti ve itici gelmektedir.

            Çevremize gözlem amacıyla yakın plan baktığımızda, yaratılış fıtratının aksine kadınsı erkekler, erkeksi kadınların son zamanlarda boy gösterdiğini üzülerek görmekteyiz. Oysa erkeğe erkek fıtratı, kadına da kadın fıtratı o kadar güzel yakışırken karşı cinse benzemeye çalışmak aptalca gelmiyor mu size de?

            Örneklendirecek olursak;

            Kadınların erkeksi kıyafetlere rağbet ettiklerini görüyoruz. Mesela saçlarını erkekler gibi tıraş ettiren kadınlar, kabadayı tavırlı kadınlar, argo konuşanlar, hatta erkekler gibi küfür eden kadınlar. Küfür etmek şüphesiz erkeklere de yakışmaz ama, kadınlarda daha bir iğreti durmaktadır. Kadınlar da artık erkekler kadar sigara içiyorlar. Bu hadi normal diyelim. Erkekler gibi sigara içmelerini yadırgıyorum doğrusu. Yolun ortasında ağzında sigara erkeklerin yüzlerine üfüren kadınlar sizce de erkekleşmiyorlar mı?

            Erkeklerin bakımlı ve temiz olması elbette çok güzeldir. Ancak bakımlı olmakla kadınsı olmak arasındaki farkı kaçıranlar farkında olmadan veya farkında olarak kadınsı bir kimliğe bürünmektedirler. Bakımlı erkeklere günümüzde “Metro seksüel” erkek diyorlar. Ama kantarın topuzu öylesine kaçıyor ki, erkekler kaşlarını aldırıyorlar, vücut kıllarından tamamen kurtulmak istiyorlar. Belli bir zaman sonra hal, hareket ve konuşma da değişiyor.

            Resûlullah (s.a.v.) şöyle buyuruyor:  Kadınlara benzemeye çalışan erkeklere ve erkeklere benzemeye çalışan kadınlara Allah lânet etti. (Buhari, Libâs 61) 

            Konunun sosyal ve ahlaki boyutunun dışında, bir de dini boyutu var ki, bunu dikkate almayanların durumunu artık Allah bilir. Biz kimse hakkında bir fikir beyan edecek de değiliz. Bu da bizim işimiz değildir. Allah ne yarattı ise güzel ve mükemmel yaratmıştır. Her ne yarattı ise bir hikmeti mutlaka vardır. Erkek, erkekliğinden; kadın da kadınlığından gocunmamalıdır.

            Ne erkek ne de kadın, ne kadar benzemeye çalışsalar da aslı gibi olamayacakları malumdur.

            Allah’ın verdiğine şükredin. Kendiniz gibi olun. Bu sizin için daha hayırlıdır.

            Allah’a emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR