Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

Kartal şen dönüyor

Kartal şen dönüyor

Konyaspor istanbul deplasmanında Kasımpaşa'yı 2-0 yenerek ligde kalma yolunda büyük moral de kazandı.

Bu maç öncesi oynadığı 3 maçtan sadece 2 puan alabilen Konyaspor'da Teknik Direktör Fahrudin Ömerovic ilk 11'de defansta Adil, ileride Sambou ve Cicaldau'nun yerine Oğulcan'la başlamayı tercih etti. İyi oyun olmasa da alınan galibiyet çok değerli oldu..

Müsabakanın henüz 3. dakikasında rakip ceza sahası içerisinde Oğulcan topa, rakibi de Oğulcan'a kafa attı devamında Ethemi şutuyla önce defansa sonra kaleciye takıldı, VAR da devreye girmedi penaltı resmen es geçildi..

Konyaspor deplasmanda rakip kaleyi yoklamaya ilk dakikalarda başladı ancak son paslarda hatalar yapsa da 21'de Ndao ile golü buldu. Sol kanattan Oğulcan ceza sahasına aktardığı topa Ethemi vurdu defanstan seken topu Ndao ağlara bıraktı takımını 1-0 öne geçirdi..

Golden sonra ev sahibi daha çok atak yapmaya başladı ancak Konyaspor defansı geçit vermedi. İleride top tutmakta çok zorlandı sonrasında..

Her iki ceza sahası içerisinde de öyle enteresan karamboller oluştu ki gerçekten inanılmaz pozisyonlar yaşandı.

Gol umudu Sambou'nun ilk icraatı 59'da ceza sahasındaki Ndao'ya pasıydı o da kalecide kaldı yani o kadar verimsiz bir maç çıkardı o ana kadar..

Konyaspor ilk oyuncu değişikliğini gününde olmayan Ethemi'yi 60'da çıkartıp yerine Prip'i alarak yaptı.

Lige verilen anlamsız ara o kadar soğutmuş ki ne taraftar ne futbolcu ısınamadı maça sanki çok pas hatası yapıldı ileride top tutmak imkansız hale geldi Konyaspor'da..!

Hadebe sakatlandı 70'de yerine Damjanoviç girdi aynı dakikada Oğulcan da Cicaldau ile değiştirildi, 77'de de Sambou ve Ndao çıktı yerlerine Yunus Mallı ve Kahraman dahil oldu oyuna..

Skoru koruma uğruna ileriye çıkmayı düşünmeden defansa o kadar gömüldü ki son dakikalarda çok baskı yedi Konyaspor. Bu da elbette taraftarların heyecan dolu gözlerle izlemesine neden oluyordu..

7 dakika uzadı maç..

90+5'te Kasımpaşa ceza sahası içerisinde Uğurcan sert darbe ile yerde kaldı oyun devam etti sonrasında baya sürdü ve o Uğurcan orta sahada faul yaparak oyunu durdurdu ki VAR incelesin amacıyla..

Ve nihayet ilk yarıdaki pozisyonu es geçen VAR hakeme izle tavsiyesi yaptı hakem de baktı darbe var penaltıyı verdi atışı kullanan Guilherme 90+8'de takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

Böylece Konyaspor puanını 36'ya çıkardı çok ama çok değerli bir deplasman galibiyeti ile şen döndü İstanbul deplasmanlarını çok sevdiğini de ispatladı.

Haftaya evinde cumartesi günü saat 16.00'da Alanyaspor'u konuk edecek Konyaspor büyük noral de kazanmış oldu..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR