Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

KARTAL, YARALI   KANARYAYA   KARŞI

KARTAL, YARALI   KANARYAYA   KARŞI

Süper ligin sekizinci haftasında Atiker Konyaspor Fenerbahçe’yi konuk edecek. Adanaspor galibiyeti, Medipol Başakşehir beraberliği sonrası Braga karşısında bir puanla yetinen hüzünlü kartal iç saha Alanyaspor beraberliği sonrası Manchester United karşısında fark yiyen yaralı Fenerbahçe karşısına çıkıyor.

     Maç öncesi temsilcimiz 10 puanla yedinci; Fenerbahçe 9 puanla onuncu sırada. 12 gol atıp 9 gol yiyen Fenerbahçe’ye karşılık Konyaspor 9 gol atıp 7 gol yemiş. Fenerbahçe bu sezon deplasmanlarda bir mağlubiyet, bir galibiyet ve bir beraberlik istatistiğine sahip. Atiker Konyaspor’un iç saha sonuçları iki beraberlik ve bir galibiyet şeklinde. Konyaspor tüm maçlarında en çok 46-60 ve 76-90. dakikalarında gol atarken kalesinde en çok golü son on beş dakikalarda gördü. Fenerbahçe’de son on beş dakika 3 gol attığı, 2 gol yediği bölüm. Konyaspor’da  3 gol ile Bajic, 2 gol ile Vukoviç ve Ömer Ali imzaları var iken Fenerbahçe’de Ozan-Josef de Souza ve Emenike 2 gol ile sıralanmaktalar. Her iki takım da ikişer maçta mağlubiyetten beraberliği sağladılar.

       Futbolun sahada oynanması nedeniyle çok da önemli olmayan bir istatistiki değerle devam ediyorum. Fenerbahçe transfermarkt değerlerine göre 158; Konyaspor 33.35 milyon Euro bedele sahip. Ekibimiz her geçen gün takım olma yolunda ilerleyen, huzurlu, sorunsuz, gelişimini sürdürmekte olan bir ekip. Fenerbahçe ünü büyük, sahaya yansıttığında bizden artısı olmayan, Konya’da bırakacağı puan ya da puanlarla zirveden daha da geri düşme endişesi içinde sahaya çıkacak deneyimli ancak ekip olma özelliğini henüz kazanmamış bir takım. Ekibimiz çalışılmış taktik varyasyonlarla gol ararken Fenerbahçe bireysel yeteneklerinin çabalarıyla sonuç almaya çalışacak muhtemelen. Yan toplar ve Kjaer’in serbest atışları bizim için; defans arkası koşular ve Alban Meha vuruşları Fenerbahçe için risk teşkil edecek. Yan top dedim de Fenerbahçe defansının on sekiz çevresinden atılan şutlar ve altı pas civarında boy dezavantajlı oyunculardan yediği kafa golleri bu sezonun zaafı. Ali Çamdalı yokluğu maalesef bizim için kayıp. Riad Bajic önemli bir golcü ama özellikle kaleci ile karşı karşıya pozisyonlarında gol diye ayağa fırlamak mümkün olmuyor. Keşke bu yönünü biraz daha geliştirse. Ömer Ali-Milosevic organizasyonlarının seyrine doyum olmuyor. Rangelov’un deneyimi ve rakip sahadaki pres ve top tutma becerisi çok önemli.

 

      Artık üç büyüklerle oynayacağımızda “bizim rakibimiz bunlar değil” dediğimiz; tahmini puan hesaplarına 0 veya 1 puan yazdığımız günler geride kaldı. Bizi bugünlere getiren yönetici, teknik ekip ve futbolcularımıza teşekkür ediyorum. Aykut hocamın dediği gibi “Konya ve Konyaspor’a yakışır şekilde mücadele” veriyorlar. Maçların bir devresinde geriye yaslanma huyumuz ve anlık defans konsantrasyon eksikliği endişelendirse de 3 puanın ekibimizin olacağına inanıyor ve başarılar diliyorum. Son sözüm takımımızın ateşleyicisi, tüm ülkenin takdirini kazanmış taraftarlarımıza; lütfen desteğinizi tüm maç boyu sürdürün. Sonuç ne olursa olsun bu ekip bunu hak ediyor. Lütfen kendi oyuncumuzu ıslıklama veya protesto etme yanlışına izin vermeyin. Bizi gururlandıran ve daha büyük başarılara imza atacağına inandığım bu takımın da zaman zaman düşüş yaşaması doğal. Desteğimiz onlara güç verecektir. Saygı ile…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR