Erol Sunat

Erol Sunat

Katil Ermenistan!

Katil Ermenistan!

Ermeniler, Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin sivil yerleşim bölgelerini füze ile vururken, dünyamız, dost sandıklarımız, kardeş bildiklerimiz, din kardeşlerimiz ne yaptılar?

1969 yılında kurulan ve 57 bağımsız İslam ülkesinin üye olduğu, bir milyar 600 milyon Müslümanı temsil eden, İslam İşbirliği Teşkilatı, Türkiye dışında Azerbaycan’a destek olduğunu, destek verdiğini açıkladı mı?

Ne yapıyorsun Ermenistan haddini bil dedi mi? Yaptığın zulüm yeter diye çıkışıp, Karabağ’dan çık biz hep birlikte Azerbaycan’ın yanındayız diye bir açıklama yaptı mı?

Yaklaşık 300 milyonluk Türk dünyasında, Türkiye dışında, Azeri Türkü kardeşlerimizin yanındayız diye bir ses işittik mi?

Orta-doğunun güçlü devleti İsrail, Ermenistan fazla uzattın, geç bu inattan diye seslendi mi?

Birleşmiş Milletler, Azerbaycan davasında haklıdır diyebildi mi, dilini mi yuttu?

Amerika Kasım ayındaki Başkanlık seçimlerini bahane edip kulağının üzerine mi yattı?

Tarafları Ateşkese razı eden Rusya, Ermenistan’ın bu ateşkese uymayarak Azerbaycan’da yaşayan masum sivillere yönelik füzeli saldırıları karşısında neden sessiz?

Geçelim Avrupa’ya…

Medeniyet havarisi İngiltere, Azerbaycan’a haksızlık yaptık, bunu telafi edelim mi dedi?

Ermenilerin her zaman yanında olduğunu söylemekten çekinmeyen Fransa, çizmeden yukarı çoktan çıktın, masum sivilleri öldürme diye ikaz mı etti?

Ya Almanya, ya İtalya, ya İspanya insanlıklarını mı unuttular?

Gördüğünüz gibi, dünyamız Ermenistan’ın yaptığı vahşete karşı seyirci.

İslam İşbirliği Teşkilatı kayıplarda…,

Türk Cumhuriyetleri derin bir sessizlik içerisinde…

Azerbaycan Türkleri kahramanca çarpışırken, katil Ermenistan, kana doymuyor, vahşete doymuyor, gözünü kırpmadan bebek demeden, çocuk demeden sivilleri katletmeye devam ediyor.

Dünyanın derdi de, böyle bir Ermenistan’a sahip çıkmak!

 

BÜYÜK DEVLET TARAF TUTMAZ, ADİL OLUR!

Büyük devlet adaletli olur. Haklıyı haksızı birbirinden ayırır, taraf tutmaz. Olan-biteni seyretmez, bu kadar yıl bekletmez. Taraflar arasındaki meseleleri sürüncemede bırakmaz.

Zamanımızın büyük devletleri, süper güçleri taraf tutuyor. Bunu aleni yapıyor. Her birinin yaramaz, şımartılmış çocukları var.  Onları koruyup, kolluyorlar. Mağdur ettiklerini, vahşetlerini, kan dökmelerini, katilliklerini görmezden geliyorlar.

Ermenistan bu şekilde palazlandırılan, sırtı sıvazlanıp ortaya atılanlardan. Daha öncede, Osmanlının üzerine salınıp, Osmanlıyı parçalamak, yıkmak için kullanılmışlardı.

Bugün bir başka Türk devletine sataştı. Dünya gelsin beni kurtarsın diye bekliyor!

Bütün dünya anladı ki, Azerbaycan ordusunun karşında durabilecek güce sahip olmayan bir Ermenistan var.

Azeri Türkü kardeşlerimiz, 25 yıl önce ellerinden zorla alınan, kendi vatan topraklarını, köylerini, kasabalarını ve şehirlerini birer, birer geri alıyorlar.

Dünyanın yapabileceği tek şey var.

Haddini ve hududunu bilmeyen şımarık Ermenistan’ın elindeki Karabağ topraklarını Azerbaycan Türklerine geri verip, savaşı sonlandırmak!

 

ÜÇ MAYMUNU OYNAYAN OYNAYANA!

Bütün dünya bilsin ve anlasın ki, zalimlerin zulmü, vahşetleri, işledikleri cinayetler, yaptıkları haksızlıklar, acımasızca baskılar, sinsice saldırılar yanlarına kâr kalmayacaktır.

Ermenistan zalim bir ülkedir. İşin en kötüsü bu zalimlikten yapmış olduğu zulümden haz duyması.

Şımartılmış bir ülke olarak, korunmaya kalkması ise kendini medeni sayan, hak ve hukuk savunucu olarak kabul eden dünyamızın affedilmez ve kabul edilemez bir ayıbıdır.

Ermenistan özellikle kendine o coğrafyada devlet kurduran Rusya tarafından durdurulmalı ve Dağlık Karabağ Azerbaycan’a geri gerilmelidir.

O coğrafyada, barış ancak adaletin tesis edilmesiyle mümkün olacaktır.

Adaletin olmadığı yerde, kendine büyük devlet diyenler ne yaptıklarına dönüp bakmalıdırlar, çünkü; böyle süper güç olunmaz, haksız ve hukuksuz bir şekilde taraf tutulmaz!

Dünya barışı bu şekilde tesis edilecekse, vay bu dünyanın haline!

Öte yandan, süper güçlerle birlikte üç maymunu oynayan Birleşmiş Milletler bir an önce kendine gelip, doğruyu yanlışı ayırt edebilmelidir ki, kendine güven duyulsun, itimat edilsin.

 

ERMENİLERE İLK DESTEK RUSYADAN GELMİŞTİ!

Dünya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında ki mücadeleye müdahale ederek Ermenistan lehine yine haksız bir karar almanın sinyallerini veriyor.

Ermeni vahşeti, kan dökücülüğü yine hortlamış durumda. Huylu huyundan vazgeçmiyor.

Nasıl mı?

Osmanlı Ermenilere, Milleti sadıka, yani sadık millet diyordu. Tarihçiler, Ermenilerin çıkardığı Anadolu isyanlarının Rus Ermenileri tarafından çıkarıldığı noktasında birleşiyorlar.

Rus Ermenilerinin kurmuş olduğu Armenekan, Hinçak ve Taşnak adını taşıyan örgütler, Anadolu’nun her tarafını ateşe verdiler. Rus ordusunda yer alan Ermeni Tugayları da Rusların Doğu Anadolu’da girdikleri şehirlerde büyük bir katliam ve vahşet sergilediler.

Ermenilere ilk destek Ruslardan gelmişti, Daha sonra İngiltere ve Fransa Ermenilere destek oldular. Hamilik yaptılar.

Özellikle İngiltere Doğudaki Osmanlı şehirlerinde konsolosluklar açmış, Ortodoks misyonerler göndermişti.

İstanbul’da teşkilatlanan Ermenilere dışarıdan gelen komitelerde yardım edince Anadolu’nun birçok şehrinde isyanlar çıktı.

Ermeniler Türk ve Müslüman halkı katledip birçok yerde toplu mezarlara gömdüler. Anadolu’da hem Rus ordusunda, hem de Fransız ordusunda yer alarak, vahşetlerine ve katilliklerine devam ettiler.

 

ANADOLU’DA ERMENİLERİN ÇIKARDIĞI İSYANLAR!

Belli başlı isyanları şöyle sıralamak mümkün.

İlk isyan 1890’daki Erzurum İsyanıydı...

Yine aynı yıl meydana gelen Kumkapı Gösterisi.

1892-93’te Kayseri, Yozgat, Çorum ve Merzifon Olayları…

1894’te Samsun İsyanı, 1894’te Babıali Gösterisi ve Zeytun İsyanı…

1896’da Van İsyanı ve Osmanlı Bankası’nın İşgali.

1903’te ikinci Samsun İsyanı.

1905’te Padişah Abdülhamid’e suikast girişimi.

1909’da Adana İsyanı.

Osmanlı çıkan isyanları bastırınca, Avrupa kamuoyu, Avrupa gazeteleri, konuyu çarpıtarak Osmanlının Ermenileri katlettiğini yazmışlardı. Ermeniler katlediliyor diye büyük propagandalar başlatıldı ve Ermeni meselesi uluslararası bir mesele haline getirildi.

Ermeniler Doğu Anadolu’nun bazı şehirlerini de içine alan “Büyük Ermenistan” hayali kuruyorlardı.

Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra Ağustos 1991de bağımsız Ermenistan Devletini kuran Ermeniler, komşusu olan Azerbaycan’la savaşa tutuşarak Azeri toprağı olan Dağlık Karabağ’ı işgal etti.

Bu haksız işgali, hem Rusya seyretti, hem de dünyanın güçlü devletleri.

Bugün Ermenilerin bu cesareti kimden aldığı artık sır değildir. Başta Rusya ve Amerika olmak üzere, İngiltere, Fransa gibi devletler Ermenistan’ın yanındadır.  

Merhum Tevfik Fikret, “Millet Şarkısı” şiirinde şöyle diyor, “Zulmün topu var, güllesi var, kal’ası varsa, / Hakkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü vardır;”

Rabbim Azerbaycan Türk’ünün yardımcısı olsun inşallah!

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol Sunat Arşivi
SON YAZILAR