Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

Kavşaklar Kimden Sorulur?

Kavşaklar Kimden Sorulur?

       Bazı zamanlarda “sorumlu” bulmak zordur. Hatta bazen imkansızdır da. 

          Ortada bir sorun vardır, ama sorunu çözecek muhatap yoktur. Soruna kimse sahip çıkmaz, sorun da ortada kalır. Siz o zaman istediğiniz kadar yırtınıp durun.

          Bir zamanlar Nalçacı’da otururdum. Trafik sakinleşip de yollar boşalınca sürat motorları hız denemesi yaparlardı. Öyle yüksek ses çıkardı ki, yatak odamız arka cephede olmasına rağmen uykumuzdan fırlardık. Bu hep böyle devam ettiği için fırsat bu fırsattır diyerek beraber görev yaptığımız UKOME’deki Trafik Şube Müdürü arkadaşıma durumu izah ettim. “O edepsizler bizim evin oradan da geçiyorlar” demez mi? Özür diledim. “Ben yanlış yere söyledim herhalde” diyerek yutkundum. Tam da bizim Uğur Beylik bir konu. O diyor ya: Ne zaman adam oluruz? El cevap: Hız motorlarıyla şehir içinde gezmediğimiz zaman adam oluruz.

          Bu konuyu geçelim.

          Uzun zamandan beri kavşaklarda ya karınca duası satan çocuklar görüyorum. Ya da kucaklarında çocukları ile dilenen kadınlar. Trafiğin en yoğun zamanlarında bu insanları ben hep görüyorum da, ilgili ve sorumlu insanlar görmüyorlar mı acaba? Ya da “Bizim kavşaklarda da görüyoruz” diyerek pişkinlik örneği mi gösteriyorlar. Mesele öyle 1 Lira ver de kurtul meselesi değil. Allah korusun bir aracın altında kalırlarsa, o zaman mı aklımız başımıza gelecek? Zaten oradaki dilenenler verenlerden almıyorlar, her aracın camına ikaz mahiyetinde “tık tık” larayak görevinizi yerine getirmenizi istiyorlar.

          Bunu da geçtik.

          “Kavşak” demişken aklıma geliverdi.

          Özellikle sabah saatlerinde kavşaklarda Trafik Polisi kardeşlerimizi de görüyoruz. Sağ olsunlar varlıkları ile güven veriyorlar. Ancak hep merak etmişimdir. Kavşaklarda duruş nedenleri nedir diye.

          Mesela sağa kontrollü geçmemiz için sinyalizasyon flaşör ile bizi ikaz ederken bir sürücü geliyor yolun sağını işgal ediyor. Belli ki trafik kurallarını bilmiyor. Hatta sağa döneceklerin bile kontrollü geçmek yerine,  yeşilin yanmasını beklediklerini dahi görüyoruz. Bu durumda kavşakta bekleyen Trafik Polisi kardeşlerimiz sürücüleri bilgilendirmek için ikaz etseler olmaz mı?

          Ayrıca bazı dolmuşçu kardeşlerimiz de bahsettiğim bu noktada yolcu indirip-bindiriyorlar. Bu yapılan işlemin trafik kurallarına aykırı olduğunu Polis kardeşlerimiz anlatsa bence hiç de fena olmaz.

          Ben söyleyeceklerimi söyledim. Söylediklerim kimi ilgilendiriyorsa onlar ilgilensin. Ben görevimi yaptım.  Şimdi sıra sizde.

          Kavşaklar ilginizi bekliyor…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR