İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Kendi Hatalarımızın Kurbanıyız…

Kendi Hatalarımızın Kurbanıyız…

Ligin sonlarına doğru yaklaşırken yapılacak hatalar ligdeki bütün takımların konumunu belirleyecek haftalara girmiş bulunmaktayız. Rakibimiz sıklet olarak Konyaspor’dan üstün bir takım. Takım diyorum çünkü tam tamına on haftadır yenilmiyorlar. Konyaspor ise hoca değişikliğinden sonra sadece Fenerbahçe mağlubiyeti yaşamış bir takım.

Maçın zorluk derecesini hemen herkez bilmekte. Lakin bu kadar ucuz bireysel hatalar yaparsan sonuç kaçınılmaz olur ve sahadan yenilgiyle ayrılırsınız.

Maçın yirmi yedinci dakikasında Sehic’in o inanılmaz hatası takımımızı bir sıfır geriye düşürdü. Sehic hastalıktan döndükten sonra inanın her kez gibi bana da kalede güven vermiyor. Ne zaman bir hata yapacak korkusuyla maç izler olduk. Ama sadece kalecimiz mi defans’ ta kaleciden farksız değildi. İkinci golde Abdulkerim’ in ve üçüncü golde ise Diomande’ nin hataları maçı kaybetmemizin başlıca nedenlerindendir. Unutmadan ilk yarı bitmeden rakibin bir de penaltı vuruşunu değerlendirememesi bizim adımıza sevindirici olmuştur. Bu sebepten dolayı ikinci yarıya İlhan hoca üç değişiklikle sahaya çıktı. Beraberliği yakaladığımız andan hemen sonra o yediğimiz ikinci gol her şeyi alt üst etmiş durumda.

Rakibin iki tane oyuncusu var bunlardan biri Gradel diğeri ise Kayode. İşte Konyaspor’un böyle oyuncuları olmadığı için maç kazanamıyor. Maç boyuncu bu iki oyuncuyu tutmakta zorlandı defans hattımız ve tutamadığınız taktir de yenilgi kaçınılmaz oluyor.

Bazıları maçtan sonra bu maç nazar boncuğu olsun diyor. Fakat ben öyle düşünmüyorum. Artık nazar boncuğu olsun denilecek haftalar geride kaldı. Ona nazar boncuğu buna nasip değilmiş dersek ligin son haftaları hop oturur hop kalkarız. Zaten Konyaspor uzun yıllardır hepimizi hop oturtup hop kaldırmıyor mu? Bu sene farklı olsun istemez mi bu taraftar. Bu sene bari rahat rahat koltuklarının başına geçip maçları izlemek istemez mi? Ama bilinçsizce yapılan transferler Konyaspor taraftarını hiçbir zaman rahat bir maç izletemeyecektir.

Bu sene düşmeyiz lakin önlemini de almamız gerekir. Bu da düzgün transfer politikası ve düzgün harcamadan geçer.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR