Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Kentime hayal katın

Kentime hayal katın

Her zaman belediyelerde proje değerlendiren özel birim olması gerektiğini düşünürüm. Hayaller önemlidir belediyecilikte. Farklı olabilmeyi sıra dışı hayaller kurmak, marka olabilmeyi ise büyük eserler yaratmak getirir. Porsuk çayını temizlemek güzel bir hizmettir ancak gondol işletmek ve plaj oluşturmak kenti marka olmaya götürür. İlkler marka olmada önemlidir. Bir gün ülkemin bir yerlerinde toplu ulaşımda monoray (havaray) olacak ancak prestiji ilk kullanan kazanacak. Teleferik de öyle. Karadeniz’de ilk kullanan Ordu oldu ve kentin konuşulur olmasına katkı sağladı. Parklar, okullar, sosyal tesisler, kadın/gençlik/emekli lokalleri, havuzlar, sağlık merkezleri elbette güzel hizmetlerdir ancak fark yaratmaya yetmez. Kentin artı özelliklerini ön plana çıkarmanın yanı sıra, daha özel projeler ve sıradışı eserler de gereklidir. Bunlar için de hayal kuran, beyin fırtınasıyla proje üretimine katkı sağlayan bir ekip olmalıdır.

Konya’m öyle bir dönem yaşıyor ki “zor projelerin hemen gerçekleştiği, imkansızların biraz zaman alacağı” bir dönem bu dönem. Ne kadar yararlanabileceğimiz kentimi yönetenlere bağlı. Tabii projelerin gecikmeden bitmeleri de çok önemli. Torku Arena’daki gecikme Konya’ma övgülerin geç gelmesine, 40000 kişinin bereketinin ertelenmesine nedendir. Unutmayalım Konyalım güzelliklere layık olduğunu verdiği destekle, doldurduğu tribünlerle ispatladı.

Belediye başkanlarımızın yeni dönemdeki birinci yılları dolmak üzere. Umarım Sn. başkanlar basın toplantısı ile bir yılın muhasebesini, yeni yılın proje ve hedeflerini de bizlerle paylaşırlar. Ben Büyükşehir Belediyemizin özellikle Hz. Mevlana Kültür Vadisi, Alaaddin Tepesi arkeolojik park, Kılıçaslan Köşkü restoresi, Müze projelerimizin sonlanma tarihlerini; Jeotermal Turizm, Kayak Tesisleri, ilçelerdeki turizm potansiyelini ortaya çıkarma konusundaki çalışmalarını merak ediyorum. Selçuklu Belediyemizin kongre merkezi, Aşkın Kanatları Kelebekler Vadisi projesi, Sille Barajı Rekreasyon alanı da merakla biteceği tarihin açıklanmasını beklediğim eserlerden. Meram Belediye Başkanımızın ilk dönemi ancak, kendilerinin Belediyeciliğin içinden gelmesi nedeniyle beklentilerimiz gerçekten yüksek. Restorasyon çalışmaları, ilk mahalle referandumu, kadınlar kooperatifi gibi dikkat çekici çalışmaları sürdüren belediyemizin internet sitesinde yeni projeler bölümü boş ancak elbette Sn. Başkanın ilk yıllarını proje planlamakla geçirme hakkı var.

Başkanlarımızın ilk yıl muhasebelerini,  devam eden projelerin son durumlarını, yeni projelerini bizlerle paylaşmaları; çalışmalarda halka ve sivil toplum kuruluşlarının düşüncelerine de önem vererek sıra dışı eserlerle markalaşma hedefini gerçekleştirmelerini arzu ediyor, başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR