Murat Güzel

Murat Güzel

Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Musa Arat, Uğur Kaleli

Kerim Özkul, Harun Tüfekçi, Musa Arat, Uğur Kaleli

7 Haziran seçimleriyle birlikte AK Parti’deki 3 dönem şartı sebebiyle milletvekillikleri sona erecekler arasında iki Konyalı isim de bulunuyor: Kerim Özkul, Harun Tüfekçi.

KORİDORDA HANGİ KAPILAR VAR?

Kerim abiyle Pazar günü uzunca bir süredir sözleştiğimiz, ama bir türlü yerine getiremediğimiz bir işi yaptık. Oturup karşılıklı sohbet ettik. Sohbette Özkul, 7 Haziran sonrasında ne yapacağına dair herhangi bir planının olmadığını sarahaten ifade etti. “Milletvekilliği kapısından çıkarak gireceğim koridorda hangi kapılar bulunuyor, şu an bilmiyorum” dedi.

DANIŞMANLIK SIFATI SÜRECEK Mİ?

Aynı zamanda Genel Başkan Danışmanı sıfatını sürdüren Özkul’a bu sıfatının seçim sonrası sürüp sürmeyeceğini de sorduk. Verdiği cevap aynen şu: “Başbakanımız neyi münasip görürse o hizmeti yaparım. Devam derse devam ederim, başka bir şey emrederse onu.”

MİNDERİN SAHİBİ GELİNCE…

AK Parti İl Kongresi sürecinde de epey adından bahsedilmişti Kerim beyin. Sohbetimizde bu konudan bağımsız söylediği bir cümle vardı ki ben o cümleyi yine de süreçte yaşananlarla ilişkilendirmeye meyyalim: “Siyasette herkes kendi minderini kendisi serer. Eğer siz başkasının serdiği mindere oturursanız, gün gelir asıl minder sahibi sizi oturduğunuz o minderden kaldırır.”

ANKETLERDE KONYA’DAKİ DURUM NASIL?

Aday adaylığı ve genel seçim sürecine dair de sorularım oldu Kerim beye: “Hedef elbette 14, ama bunu başarmak mümkün değil. O sebeple bizim daha makul bir hedefimiz var, 12. Milletvekilini çıkarmak. Bunun için AK Parti’nin Konya’da yüzde 72’nin üstüne çıkması ve MHP’nin de yüzde 12’nin altında kalması gerekiyor. Buna çaba sarf ediyoruz. Şu anki anketlerde de oy oranlarımız hemen hemen bu düzeyde.”

UĞUR KALELİ, OĞLU VE YEĞENLERİYLE

Müstefi Konya Ticaret Borsası Başkanı ve çiçeği burnunda AK Parti Milletvekili aday adayı Uğur Kaleli, Kerim beyle sohbet ettiğimiz mekâna, oğlu ve yeğenleriyle Konyaspor maçının kaybedilmesinin üzüntüsüyle geldiler. Geçen hafta parti il başkanlığına resmi olarak aday adaylığı için dilekçe veren 18 kişinin arasında yer alan Uğur Bey, şimdiden çalışmalar için hazırlıklarını tamamlamış; afiş, el ilanı, broşür vb. malzemesini tedarik etmiş. Hayırlı “uğur”lu olsun.

MUSA ARAT’A GEÇMİŞ OLSUN

Ak Parti İl Başkanı Musa Arat beyin üç gündür ağır grip sebebiyle evinden dışarı adım atamadığını öğrendik. Kendisine geçmiş olsun deyip acil şifalar diliyoruz.

TÜFEKÇİ’DEN HELALLEŞME TURLARI

Ak Parti’de 3. Dönem dolayısıyla milletvekilliği 7 Haziran’da bitecek diğer isim olan Harun Tüfekçi bey, Seydişehir’de hemşerileriyle helalleşme turlarına başlamış. Bu konuda dediği şu: “Kırdığım, gücendirdiğim, üzdüğüm kimseler varsa herkesten helallik istiyorum. Seydişehir’in mahallelerini dolaşıp, kahvehanelere girip bu görevimi ifa ediyorum. Benim için bu 12 yıl boyunca çaldı çırptı diyebilecek bir Allah’ın kulu çıkmaz, çıkamaz. Benim derdim halkın gönlüne girmekti. Umudum o ki bunu da başardım.”

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR