Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

KİMLİĞİNDE DİNİ “İSLAM” YAZIYOR

KİMLİĞİNDE DİNİ “İSLAM” YAZIYOR

Nüfus cüzdanındaki bilgiler sakın ha sizi yanıltmasın. Siz-siz olun kimlik bilgilerine göre insanları değerlendirmeyin. Yanılırsınız.  Ayrıca, insanların sakalı, cübbesi, elindeki tespihi, hacılığı, hocalığı da sizi yanıltmasın. “Peki neye göre davranalım” derseniz,  söyleyeyim. Muameleye bakın yeter.

            Adamın nüfus cüzdanında dini “İslam” yazıyor, ama İslam’a karşı. Cüzdana bakarsak erkek görünüyor, ama değil. Bazı cüzdanlarda kan gurubu da yazıyor, ama o da doğru değil, çünkü “Kansız”.

            “Niye bu kadar öfkelendi bu adam” diyorsunuz, biliyorum. Nasıl öfkelenmeyeyim. Anlatınca siz de öfkeleneceksiniz. Ama yine de ağzınızdan “Sinkaf” çıkmasın.

            Hani her fırsatta “Yüzde 99’u Müslüman olan ülkede yaşıyoruz” deriz ya. Bu da yalan. Yüzde kaçı bilmem ama, yüzde 99’u olmadığı kesin.

            Hükümet memur ve öğrencilerin Cuma Namazlarını rahatlıkla kılmaları için bir düzenleme yaptı, biliyorsunuz. Sen misim bunu yapan? Nüfus cüzdanlarında dini “İslam” yazan bazı alçaklar salyalarını akıtmaya başladılar. “Alçak” dediğime bakmayın siz. Bunlar alçak bile olamazlar. Bunlar, olsa-olsa “Çukur” olur ancak.

            Yıllardan beri her fırsatta, Müslümanları baskı altına alabilmek için Millî Güvenlik Kurulu toplantılarında “İrtica ile mücadele” kararı alınırdı. Ne menem şeydi ki bu irtica, Müslümanlar “Allah” dediğince çığırından çıkıyordu. Bu güne kadar hangi emare ile tezahür ettiği hususunda elle tutulur bir örnek yoktur. Zaten irtica uydurma bir kavramdı. Ama bir dönem Müslümler, Fadimeler, Ali Kalkancılar üzerinden İrtica senaryoları yazdılarsa da, bunun da senaryodan öte bir şey olmadığı anlaşıldı.

            Hristiyanların kendi yaşama tarzı ile ilgili olarak aldıkları kararlar nasıl ki beni ilgilendirmiyorsa, Müslümanların da aldıkları kararlar dinle, diyanetle alakası olmayanları ilgilendirmemeli. Cuma namazı düzenlemesi bizdeki haçlı artıklarını neden bu kadar rahatsız ediyor, anlamıyorum.  Yine laikliğin arkasına sığınıyorlar, yine sapla samanı karıştırıyorlar.

            Yahu besmelesizler, korkmayın.  Cuma namazı ile ilgili düzenleme sizinle ilgili çıkmadı. Düzenlemenin muhatabı Müslümanlar. Sizin kimliklerinizde “İslam” yazması sizi İslam yapmıyor. Öyle olduğu için de Müslümanları ilgilendiren konulara müdahale hakkını size vermiyor.

            Oturun lan, oturduğunuz yerde.” Kalk” diyene kadar da kalkmayın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR