Oktay Mermer

Oktay Mermer

Kimsin sen ya kimsin? Nesin sen ya nesin?

Kimsin sen ya kimsin? Nesin sen ya nesin?

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz'un, Türkiye'de idam cezasının yeniden getirilmesinin kırmızıçizginin aşılması anlamına geleceğini hatırlatarak, bunun üyelik görüşmelerinin sonu olacağını söylemesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yanıtı sert oldu.
Batı ne diyor, 'İdam olmaz, nereden bunu konuşuyorsunuz' diyor. Ben de buradan Batı'ya sesleniyorum, ey Batı bu milletin kaderi sizin elinizde değil, bu milletin kaderi bizim elimizdedir" diyen Erdoğan şöyle devam etti: “Bugün dünyanın büyük bir çoğunluğunda da bu (idam) var. Kimsin sen ya? Neymiş orada bir parlamentonun başkanı. Nesin sen Sen, Türkiye adına ne zamandan beri karar verme yetkisine sahip oldun 53 yıldır Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne almayan sen veya siz, nasıl olur da Türkiye hakkında böyle bir karar verme yoluna gidersiniz? Sen daha Türkiye'yi tanıyamamışsın. Türkiye'deki birileriyle çevirdiğiniz fırıldaklar bu millet adına değildir, bu millet kendi kararını kendi verir, kendi göbeğini kendi keser.”

Bunlar bizi eski IMF temsilcilerine kendini beğendirmek için kırk takla atacak eski Türkiye sanıyorlar.

Bunlar, “Aman bizi AB alın diye yalvaracak ya da aman bize ekonomik ambargo koymayın diyecek” diye bekliyorlar.

Şunu bilin ki başımızda halkın seçtiği Cumhurun Reisi var. Ona inanan Osmanlı ruhu taşıyan kahraman bir millet var.

Rusya ile ilişkilerin iyi olması ile birlikte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mabeyn Köşkü’nde yaptıkları görüşme sonrası Türk Akımı projesine imzalar atıldı.

4 hattan oluşacak Türk Akım’ının 910 kilometresi Karadeniz’in altından geçecek. Trakya’dan Türkiye topraklarına girecek hattın kara bölümündeki uzunluğu da 260 kilometre olacak.

Türk Akımı’nın 19 milyar dolara mal olması bekleniyor. Türkiye bu geçiş hattından yıllık milyarları kazanacak.

3. Havalimanı projesi kapsamında yakıt çiftliği ve yakıt iskelesi ünitelerinin inşası 1.kısmı 2017-2018 yıllarında tamamlanacak.

Yeni enerji santralleri ile birlikte, 4 kısımdan oluşan 3. havalimanı, Türk akım projesi, 3. köprü Türkiye’ye yıllık 50 milyar gelir getirecek.

Türk askeri Kerkük’te-Musul’da, Suriye’de terörün kökünü kazıyor. 

Ülke içimde huzur olur, ekonomimizde güçlenirse Türkiye’yi kim tutar ey AB, ey Schulz o zaman sen gel Türkiye’yi AB almak için diz çök.

Almanya sen bir kaç çapulcu PKK’yı barındır bakalım. AB ihracatı elinde yüzde 50 ile birinci sıradasın tebrikler. AB dağılsın ekonomi sıralamanı görürüz. 3. Havalimanı açılsın Lufthansa kapansın PKK’lılar mı sizi besler siz mi onları göreceğiz.

ABD'nin düşünce kuruluşu Statfor, önümüzdeki 10 yıl için tahminlerini içeren bir rapor yayınladı. Raporda, AB'nin biteceği, Türkiye'nin bölgesel güç olacağı, Çin'inse komünist bir diktatörlüğe dönüşeceği ifade ediliyor.

Yeni ABD hükümeti, Orta Doğu’dan desteğini çekecek. PYD vb terör örgütleri gücün çekilmesi ile tamamen bitecek.

Çin Dış İşleri Bakanı 2 gün önce ülkemizdeydi, Almanya Dış İşleri Bakanına mazeretler gösterilerek geç gelmesi sağlandı. ABD Genel Kurmay Başkanını ülkemize gönderiyor. Rusya atacağı her adımı Türkiye’ye soruyor. Bu ilgi Türkiye’ye neden?

Bu ruhun bu gücün adı ne sizce?

Bugün Osmanlı torunları olarak çektiklerimiz miras yedi babalarımızın ektikleri ve yaptıklarının neticesidir. Ancak her kışın bir baharı ve her gecenin bir nehari vardır.
Son bir temenni;
Tarih mutlaka tekerrür edecek ve Osmanlı yeniden arz-ı endam edecektir. Avrupa’nın ve dahi yedi düvelin bunu hissetmesi ve bu yüzden dört bir taraftan “Haçlı Zihniyeti” ile karşı koymasından da bunu anlamak mümkün. 
Ama artık çok geç. 
İlahi irade tıkır tıkır işliyor.

AB ve Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz şimdi müzakereleri hadi dur da görelim.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Allah seni başımızdan eksik etmesin…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR