KIZILAY  31 İLÇEYE RAMAZAN AYI BOYUNCA YARDIM ELİNİ UZATACAK

KIZILAY  31 İLÇEYE RAMAZAN AYI BOYUNCA YARDIM ELİNİ UZATACAK
“Söyleyeceklerimiz Var” You Tube kanalında yayınlanan Karantina Sohbetleri’ne Türk Kızılay Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez konuk oldu.

“Söyleyeceklerimiz Var” You Tube kanalında yayınlanan Karantina Sohbetleri’ne Türk Kızılay Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez konuk oldu. Kızılay’ın çalışmalarının sadece kan bağısından ibarek olmadığını belirten Üzülmez, “Yurt içinde ve yurtdışında eğitimden ilkyardıma, ihtiyaç sahibinden, meslek sahibi olmak isteyene, göç hizmetlerinden yabancıların yurtiçinde adaptasyonuna kadar birçok görevi yerine getirmektedir.” dedi

Türkiye ve dünya gündemiyle ilgili farklı konularda içerik üreten ve canlı yayınlar yapan “Söyleyeceklerimiz Var” Youtube kanalı birbirinden farklı konukları ağırlamaya devam ediyor. Mustafa Uslu’nun sunduğu Karantina Sohbetleri’nin konuğu Türk Kızılay Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez oldu. Üzülmez, başta karantina süreci olmak üzere Kızılay’ın yaptığı çalışmalardan bahsetti.

Kızılayın tarihi sürecini ve üslendiği  misyonu anlatan üzülmez, Kızılay Konya Şubesi olarak Konya’nın tüm ilçelerinde aktif olarak çalıştıklarnı, temsilcilik olmayan ilçelerde de temsilcilik açmayı planladıklarını belirtti.

“KIZILAYIN ÇALIŞMASI KAN BAĞIŞINDAN İBARET DEĞİL”

Türkiyedeki tüm hastanelerin kan ihtiyacının % 96’nı vatandaşların bağışları ile kızılay’ın karşıladığını, hastanelerin ihtiyacı olan kanın o gün içerisinde Kızılay tarafından hasneye teslim edildiği belirten Üzülmez, “Kızılay’ın faaliyetleri sadece kan bağışından ibaret değildir. Yurt içinde ve yurtdışında eğitimden ilkyardıma, ihtiyaç sahibinden, meslek sahibi olmak isteyene, göç hizmetlerinden yabancıların yurtiçinde adaptasyonuna kadar birçok görevi yerine getirmektedir.” dedi

ÜZÜLMEZ İŞ ADAMLARINA SESLENDİ; “KIZILAY’A YAPILAN YARDIMLARIN TAMAMI VERGİDEN DÜŞMEKTEDİR.”

Kızılayın çalışmalarını ve ayrıcalıklarını anlatmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Üzülmez; “Kızılay Konya Şubesi olarak iyi bir yönetim ekibi ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kızılay’ı sanayicilere, iş adamlarına anlatıyoruz. Kızılay, Türkiye’deki yardım kuruluşları içerisinde çok ayrı özellikleri, ayrıcalıkları olan bir kuruluş. Kızılay uluslararası anlaşmalarla kurulduğu için uluslararası bir kuruluş. Bu nedenle Kızılay’a ayni ve nakdi yardımda bulunan sanayici, iş adamları bağış miktarının tamamını vergiden düşebilmektedir. Kamu yararına çalışan bir derneğe yapılan yardımda işadamı ve sanayiciler vergi matrahlarından %5’ni düşebilirken, Kızılay’a yapılan yardımların tamamı vergiden düşmektedir. Kızılay’a her türlü zekat, fitre, sadaka, yardım yapılabilmektedir. İş adamları Kızılay’a yapacağı hertürlü bağışın makbuzunu alarak gider yazabilmektedir. Bağışların hangi alanlarda kullanılacağını şartlı bağış olarak belirterek istedikleri alanda kullanılmasını sağlayabilirler.” İfadesini kullandı.

SİZ DE KIZILAY GÖNÜLLÜSÜ OLABİLİRSİNİZ

Gönüllerin çalışmalarda aktif rol aldığını söyleyen Üzülmez, “Göreve geldiğimizde Kızılay Konya Şubesi’nin Kadın Kolları, Gençlik Kolları gibi ayrı birimleri yoktu. Göreve geldikten sonra Gençlik Kolları’nı kurduk. İlçe bazında Gençlik Kolları oluşturduk, üniversitelerde çalışmalara başladık. Ardından Kadın Kollarımızı kurduk. Kadın kollarımız kalabalık bir ekiple çalışmalarını yürütüyor.Gençler ve kadınlar gönüllü olarak yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Visüs dolayısıyla sokağa çıkma yasağı olduğu günlerde ve sokağa çıkma yasağı bulunan 65 yaş üstü ve yalnız yaşayan vatandaşlarımıza Kaymakamlıklarımızın oluşturduğu Vefa Destek Gruplarında en büyük görevi yapan Kızılay gönüllüleridir.Kızılay Gönüllüleri günde binlerce kişiye ulaşmaktadır.Şube ve temsilcilik olmayan ilçelerimizde şube ve temsiciliklerimizi açıyoruz. İlçeleir tamamladıktan sonra mahalle mahalle Kızılay Temsilcilikleri oluşturacağı. Mahalle sakinlerinin sıkıntısını, derdini, ihtiyaçların belirlemede temsilcilerimizin önemli katkısı olabileceği gibi, Kızılay bilincini geliştirmeyi, toplumun her kesimine yaymayı düşünüyoruz. Kızılay’da gönüllü olmak isteyen vatandaşlarımız bizlere sosyal medya hesaplarımızdan ve telefon numaramızdan ulaşabilirler” Dedi.

GIDA KARTI UYGULAMASINA GEÇİLDİ

Göreve geldiklerinde gıda kolisi uygulamasına son verdiklerini belirten Üzülmez,  “Göreve geldiğimizde gıda kartı uygulaması yoktu. Teslim edilen gıda kolilerinin vatandaşın ihtiyacını tam olarak karşılamadığını gördük. Bu sebeple vatandaş istediğini alabilsin diye bir marketle anlaştık. Vatandaşa alışveriş kartı veriyoruz. Vatandaş istediğini o marketten alabiliyor.”

KIZILAY  31 İLÇEYE RAMAZAN AYI BOYUNCA YARDIM ELİNİ UZATACAK

Yardım yaparken titiz davrandıklarını, ekipler tarafından evlerde tahkikat yapıldığını belirten Üzülmez, hedefimiz ihtiyaç sahiplerini belirlemek, yardımların doğru kişilere ulaşmasını sağmak. Geliri olmayan, kimsesi olmayan vatandaşlarımız önceliğimiz. Gıda kartı uygulamasından şu anda 2 bin kişi yararlanıyor. Kızılay Konya’nın 31 ilçesinin tamamına Ramazan ayı boyunca yardım elini uzatacak.” ifadesini kullandı.

BAYRAM ÖNCESİNDE ÇOCUKLARIMIZI SEVİNDİRECEĞİZ

Şubemizin alt katında giyim mağazası oluşturduk. Bu mağazada hayırseverlerimizin bağışladığı elbiseler, ayakkabılar bulunuyor. İhtiyaç sahipleri buraya gelerek ihtiyacını alabiliyor. Barkot sistemimiz sayesinde hangi elbiseyi kim bağışlamış, bu elbisiyi kim almış kaydını tutuyoruz. Bağışta bulunan hayırsever bağışının kime ulaştığını öğrenmek isterse bu sistem sayesinde görebiliyor. Korono virüs dolayısıyla giyim marketimizi kapattık. Fakat yönetim kurulumuzla istişarmeiz sonucunda bayram öncesinde kontrolllü olarak sosyal mesafeye dikkat ederek ihtiyaç sahiplerine açacağız. Bayram öncesinde çocuklarımızı sevindireceğiz.” dedi.

EĞİTİME TAM DESTEL

(KIZILAY KONYA HAFIZ YETİŞTİRİYOR)?

Eğitim alanındaki çalışmalardan bahseden üzülmez “İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteden 400’ün üzerinde öğrenciye burs vermekteyiz. Kızılay şubeleri arasında Türkiye’de ilk olarak 20 hafız okutuyoruz. Bu yıl ilkti. İnşaallah bu yıldan sonra sayıyı artıracağız. Bu öğrencilerin masraflarını karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

TÜM VATANDAŞLARIMIZI KAN VERMEYE DAVET EDİYORUZ

Söyleyeceklerimiz Var kanalında canlı yayın devam ederken Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Twitter hesabından yurt genelinde kan stoğunun kritik seviyenin altına düştüğünü duyurarak, kan bağışı çağrısında bulundu. Üzülmeze bu konuyla ilgili de soru yönetildi. Korono virüs sürecinde Konya’nın merkezi noktalarında oluşturulan sabit geçici kan alma merkezlerinin faaliyette bulunamadığını belirten Üzülmez, Kan stokları kritik bir seviyede. Genel Başkanımızın da söylediği gibi tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz.” Dedi.

KİTAP OKUMAYAN MEYDAN OKUYAMAZ

Gençlere tavsiyeleri sorulan Üzülmez, Nuri pakdil’in “Kitap okumayan Meydan Okuyamaz” sözünü hatırlatarak şöyle konuştu: Bilgi güçtür, kuvvetir deriz. Ama bugün güvcün, kuvvetin nasıl olduğunu gençler pek hissedemezler. Burs verdiğimiz gençlerle belirli aralıklarla sohbet ediyoruz. Kitap okumanın, kültür elde etmenin insanların hedefleri arasında olması gerektiğini, kültürlü insan olmadan toplumla  bir yerelere gelemeyeceklerini ifade ediyoruz. Onların yetişmesi konusunda gayret gösteriyoruz. “

 Üzülmez canlı yayın esnasında vatandaşların yöneltiği sorulara da cevap verdi.

Farklı konularda birçok konuğu ağırlayan Söyleyeceklerimiz Var kanalına https://www.youtube.com/soyleyeceklerimizvar adresinden ulaşılabiliyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.