KOBİ’LER İÇİN FIRSAT

KOBİ’LER İÇİN FIRSAT
TEB KOBİ Bankacılığı, KOBİ’lerin gündemini yakalamak ve küresel anlamda rekabet edebilmeleri için Endüstri 4.0 kavramını değerlendirebilmek üzere Dedeman Konya Otel’de program düzenledi.

Açılış konuşmasını TEB KOBİ Bankacılığı Grubu Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdür Vekili Turgut Boz gerçekleştirdi. Boz, “Dünya çok hızlı gelişiyor. Sıfır sermayeyle işe başlamış bugün milyar dolarlar değerine ulaşmış birçok şirket var. Girişimcilikte rekabet, sadece lokal değil global anlamda insan düzeyine indi. Paylaşım ekonomisi hayatımıza girmeye başladı. Müşterinin ihtiyacı çok hızlı gelişiyor. Ürünün fiyatı makul olmalı, ürün çevreye duyarlı ve kaliteli olmalı. Bütün bu sistemleri kurup yönetecek olan insanlar. Yetenekli ve yetkin insanlara ihtiyaç duyulan bir sürece giriyoruz” dedi.

DÖRDÜNCÜ SANAYİ DEVRİMİ BÜYÜK BİR FIRSAT

Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü ise, “TEB KOBİ Buluşmalarının İstanbul ve İzmir’den sonra üçüncü adresi Konya. Bu bizim için önemli ve anlamlı. Fiilen başlamış olan 4. Sanayi Devrimi Türk sanayisinin dönüşümü için çok büyük bir fırsat. Dünyanın ilk 10 teknolojisinin arasına girmenin başka yolu yok. Gelecek 10 yıl içerisinde 500 bin niteliksiz insan işini kaybedecek. Endüstri 4.0 ile ilgili görüşlerini paylaşan ION Academy Kurucusu Ali Rıza Ersoy, “Endüstri 4.0 sadece büyük ölçekli sanayi işletmeleri için değil, yeni teknolojileri işine doğru entegre edebilen KOBİ'ler için de devrim niteliğinde fırsatlar sunuyor. İnsanlık tarihinde ilk kez doğu batıyı geçiyor. Endüstri 4.0'ın sunduğu eşsiz verimlilik, dijitalizasyon ve esneklik, iş süreçlerinde başarıya dönüşüyor. ION Academy olarak, KOBİ'lerimizle bu fırsatları paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz ” dedi.

(Haber: Ebrar Küçükakın)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.