İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Kocaman’ın acilen yeni bir Rangelov bulması gerekiyor

Kocaman’ın acilen yeni bir Rangelov bulması gerekiyor

Artık inanın ne yazacağımızı ne yazmak istediğimizi bilemez hale geldik. Çünkü yazdığımız hep aynı şeyler, hep aynı yorumlar. Sivas maçında da bu durum aynıydı. 60. dakikaya kadar bir şutumuz dahi yoktu. Bu da demek oluyor ki öyle bir çöküşün içine düştük ki kurtarabilene aşk olsun.

Bu durum devre arasına kadar böyle gidecek gibi gözüküyor. Ara transfer döneminde gönderilecek oyuncular gönderilir ve yerlerine kaliteli ve sağlam oyuncular alınır inşallah. Devre arası Rangelov gibi bir oyuncu bulmamız lazım.  Zira Aykut Hoca ne yazık ki Bajic, Mücahit ve Erdon’dan ne yazık ki beklediğini bulamadı. Farkında mısınız; takım ileride top tutamıyor. Sırtı dönük oynamayı becerebilen, rakip defansı yıpratacak, alıp verecek bir oyuncumu maalesef yok.  İleriye gönderilen her top saniyeler içerisinde karşı atak olarak bize dönüyor. Bu durumda da orta sahadaki kilit isimlerimiz Jevtovic ve Jonsson başta olmak üzere oyuncularımızın oyunu iki yönlü oynamasına engel oluyor. Sadece defans yapmak durumunda kalıyoruz ama bu da bir noktadan sonra yeterli olmuyor. “En iyi savunma hücum yapmaktır” felsefesinin doğruluğunu özellikle son 3-4 maçta gördük.

 Kısaca biçe oyunu ilerde tutabilen, gol pozisyonlarına girebilen ya da geriden gelen arkadaşlarına koridor açabilecek oyuncu lazım.

Evet Konyaspor bir çöküş içerisinde. Bu çöküş Serkan’ın Malatya maçında o 20. saniyede gördüğü saçma sapan kırmızı kartla başladı. Ha diyebilirsiniz ki o maçtan önce de zaten Konyaspor öyle ahım şahım bir top oynamıyordu. Arkasına aldığı rüzgarla iyi gidiyordu. Buna da katılmamak elde değil. Çünkü iyi bir oyuncu grubu olmayınca takım bir yerde SOS verecekti zaten. Artık yapacak bir şey yok. Fakat elimizde kaliteli, hızlı, ya da sıkıştığımızda tek başına maç çevirebilecek oyuncu olmayınca Aykut Hoca değişik formasyonlara gitse de bu oyun tarzı değişmez. Önümüzde artık Beşiktaş maçı var bu maça iyi hazırlanıp en azından sahadan iyi bir puanla ayrılmayı ümit ediyorum. Sivas maçında kırmızı kart gören Shengelia’nın olmaması da bizim için ayrı bir sorun olacak gibi gözüküyor. Bakalım bu maçta Aykut Hoca nasıl bir moral verip oyuncuları girdikleri girdaptan çıkaracak bunu göreceğiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR