Murat Güzel

Murat Güzel

Konya için bir ilk!

Konya için bir ilk!

AK Parti İl teşkilatının düzenlediği Konya Seçim Beyannamesi ile ilgili programa katıldım dün.

Böylesi bir programın Konya için bir ilk olduğunu vurgulayayım ilkin. Açıklanan beyanname bazı gazeteci dostlar tarafından zayıf bulunsa da sadece bir “ilk” olması bile bize birçok şeyi anlatmaya yetiyor. Bu açıdan Arat ve ekibini kutlamak isterim.

Beyannamenin nasıl bir üslupla yazıldığı, beyannamede yer verilen projelerin zaten AK Parti hükümeti ve belediyelerinin Konya’da sürdürmekte oldukları projeler olması şu aşamada çok önemli gelmiyor bana.

İçerik boş kalsa da biçimin ihdas edilmesi önemliydi. İçerik bir şekilde doldurulur.

Gerçi böyle söylediğime bakmayın. Seçim beyannamesinde “bomba” sayılabilecek kısımlar da var. Sözgelimi bir süredir bazı muhalif partilerin kafaları karıştırdığı Karatay’daki şehir hastanesiyle ilgili bölüm bunlardan.

Muhalif partilerin açıkça olmasa da ağızdan ağıza Karatay’da fısıldadığı iddiaya göre Bahri Dağdaş Tarımsal Enstitüsü arazisinden hastaneye arsa tahsis edilmesine rağmen, hastanenin buraya kurulmasından vazgeçilmişti. Oysa beyannamede bu iddia açıkça yalanlandı: “1500 yataklı Karatay Sağlık Kampüsü’nün tahsis edilen arsa üstünde yapımına başlanacak.”

Beyannamede dikkat çeken bir husus da şu anda sürdürülen Numune Hastanesi inşaatıyla ilgili olan. Beyannameye göre mevcut inşaat tamamlandıktan sonra Kadın Doğum ve Çocuk klinikleri güçlendirilmiş bir genel hastane olarak hizmet verecek. Gerekli tadilat ve yenilemelerden geçirilecek Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise Numune Hastanesi ismini alarak hizmet vermeye devam edecek.

 Numune Hastanesi’nin eski tarihi binasının ise Sağlık Müzesi olacağını ekleyelim.

UĞUR KALELİ YORULMUŞ!

İl başkanlığının düzenlediği programa gecikmeli katıldı Milletvekili adayı ve Konya Ticaret Borsası eski Başkanı Uğur Kaleli. Meğer hastaneden geliyormuş Uğur Bey. Seçim çalışmalarında gecesini gündüzüne katarak partisi ve vekillik için halkla temas kuran Kaleli, yoğun temponun ardından bu sıkıntıyı yaşamış. Uğur abiye geçmiş olsun diyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR