KONYA KİTAP GÜNLERİ’NİN ARDINDAN

KONYA KİTAP GÜNLERİ’NİN ARDINDAN
Muhammet Çelik, Konya Kitap Günleri'nin bir değerlendirmesini yaptı

İnsan ait olduğu yerde mutlu olur. Kitap kokusu, alıp götürür, bambaşka yerlere .Hele bir de o sayfalara renk  katan kültür adamlarımız vardır ki…

Bu yılki Konya Kitap Günleri etkinliği Selçuklu Kongre Merkezinde devam ediyor. Yurt genelinden katılan değerli yazarlar; gerek söyleşileriyle gerek imza günleriyle renk katıyorlar fuara. Vatandaşlarımız bu kültür şenliğinden doyasıya  istifade ediyor. Yeşilçam’ın  çınarlarından, Kemal Sunal filmlerinin unutulmaz yüzü Yavuz Karakaş’ı Konya’da görmek ne güzel...Sinemamıza kazandırdıkları güzellikler üzerine kendisiyle sohbet ettik, o kadar samimiydi. Duygu dolu anların yaşandığı söyleşisinde adeta nostalji şöleni yaşandı. Öte yandan  Ahmet Aka, Emel Kocaoğlu ,Ebru Mut ve Dilek Ülvan kitaplarını imzalayan  Konyalı yazarlarımızdan bazıları.8 yaşında kitabı basılan  çocuk yazar Yusuf Şahin en genç yazar olarak dikkat çekerken, Büşra Ateş kardeşimiz  ve Berkan Ali Vural kardeşimiz şiirleriyle, bedensel engellerini aşarak Kitap günlerinde okurlarıyla buluştular. İzmir’den katılan Zeynep BATIMOR kadınların ruh halini konu alan Benim Adım Anne ve diğer kitaplarıyla, İstanbul’dan katılan, Yazar D. Ali Gültekin  Gölgelerin Ardında ve Sana Bir Çift Sözüm Var isimli şiir kitaplarıyla, Kayseri’ den katılan , Süleyman Kocabaş tarih kitaplarıyla renk kattılar. Yazarlarımızın hikayelerini  dinlemek, emeklerine saygı göstermek  paha biçilmez. Bu hikayelerden bazılarına değinmeden geçemeyeceğim. D.Ali Gültekin,bir gün İstanbul’da  vapura binmek için parasının olmadığını, o anda karşılaştığı bir okuyucusu; yanınızda kitabınız varsa almak istiyorum demesi üzerine, kitabını imzaladığını ancak yazar D.Ali Gültekin verilen paranın miktarının fazla olduğunu belirtmesi üzerine okuru; ‘’bu kitaptaki bir şiiri dahi satın alacak para yok’’ demesi  onu derinden etkilemiş ve iyi ki yazarım dediği anlardan biri olmuş. Süleyman Kocabaş  Kayseri’de bulunan iki dairesinden birini kütüphaneye çevirerek halkın hizmetine sunmuş. Zeynep Güner BATIMOR yıllarca Almanya’da yaşamış ve sonrasında memleketine kesin dönüş yaparak hayat hikayesini kaleme almış. Dilek Ülvan  Serra adında  bir öğretmenin hayatla mücadelesini anlatan sürükleyici bir roman yazmış. Nar-ı Hicran kitabıyla Büşra Ateş kardeşimiz  deneme ve şiirlerini  etkileyici bir şekilde aktarmış. Öte yandan Kişisel Gelişim üzerine yazılmış yaklaşık yirmi kitapta imzası bulunan Psikolog Hayrettin Şahin ve Psikoterapist Reyhan Erdoğan bu alanda karşılaştığım  muhteşem ikili diyebilirim. Sorunlara yaklaşım tarzları ve tedavi seçenekleri oldukça farklı. Teorik ve sistematik olarak geliştirdikleri teknikler takdire şayan. Mutluluğun iksirini kitaplarıyla paylaşan İkili etle tırnak gibiler. İkilinin Kafaya Nasıl Takmayız? adlı kitabı oldukça ilgi görürken,Selçuklu Kongre Merkezindeki söyleşilerinin ardından kitaplarını imzaladılar.

Bu kültür şöleninden güzel duygulurla ayrılırken özellikle yıllarını bu işe adamış yazarlarımıza ve onların eserlerine gereken ilgiyi göstereceğimizi umut ediyor, kitap dolu yarınlar diliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.