Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

Konya Neden Sahipsiz?..

Konya Neden Sahipsiz?..

Kayseri’nin Kadir Has’ı var. Bolu’nun İzzet Baysal’ı var. Gaziantep’in Abdulkadir Konukoğlu ve Âdil Sâni Konukoğlu’su var.

Peki, Konya’nın hatırı sayılır, varlıklı, özü sözü dinlenir, hükümetler nezdinde etkili bir isim ve şahsiyeti var mı?

Konya’nın en zengin ve varlıklı kişileri kimler dendiğinde, karşımıza giyinmesini bilmeyen, iki lâfı bir araya getiremeyen ve kendi çevresine bile etkisi olmayan kişiler çıkar.

Mevcut oda başkanları arasında yukarıda saydığım özelliklere sahip güzel insanlar var mı?

Yok.

Aslında Konya, bu etkili, sözü dinlenir fırsatı İttifak Holding ve Kombassan Holding’le yakalamıştı. Ne yazı ki başındakiler bunu kullanamadılar. İki holding bir isim etrafında, Konya’nın âlî menfaatlerini korumak, kollamak adına işbirliği yapıp güç birliği oluşturmuş olsalardı, biz Konya ve Konyalılar olarak o tarihî fırsatı yakalamış olacaktık.

O vakit Konya’nın hem Ankara’da hem de İstanbul’da siyasî ve ekonomik anlamda güçlü bir lobisi de olacaktı.

Şimdilerde “Geçti Bor’un pazarı sür eşeği Niğde’ye” diyoruz.

Bu holdinglerimizin başında bulunanlardan biri, hırsının ve aklını kullanamamanın kurbanı, diğeri de Musa’nın asası gibi içerdeki kurtları farkedememenin kurbanı oldu.

 

***

“Konya neden sahipsiz” sorusuna gelince.

12 yıldır başkan olan Emin Müftüoğlu’nun saltanatına son vererek Bisiklet Federasyonu’nun yeni başkanı olan Erol Küçükbakırcı’yı geçtiğimiz hafta sonu ziyaret ettik. Konya’mızın yetiştirdiği nâdir bisikletçilerden olan Erol Küçükbakırcı abimiz, bildiğiniz gibi Münih 1972 ve Montreal 1976 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi başarıyla temsil etmişti. Küçükbakırcı, "Ben geçmişte 2 defa Fransa Bisiklet Turu, 2 defa olimpiyat koştum. Bugünkü derecelerle, başarılarla süslenen bir bisiklet, Türkiye'den dışarı çıkamaz, giderse de ancak bizden geri ülkelere gider." diyor.

 

***

Zât-ı âlilerine  “Hayırlı olsun. Allah utandırmasın” ziyaretinde bulunduğumuz Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Bey, yaptığımız sohbet esnasında Konya’nın sahipsiz olduğunu, anlattığı bir olaydan yola çıkarak dile getirmişti. Birisi Konya olmak üzere Türkiye’ye üç veledrom kazandıracakları müjdesini de veren Erol başkan, şehrimize kazandırılacak Veledrom’un Meram’a, Krom Magnezit Fabrikası’nın oradaki bir bölgeye yapılacağını söyledi. Erol abi velodromun olimpiyat ayarında olması için buraya beş yıldızlı bir otelin yapılmasının gereğinden söz ederek Konya’ya, dünyanın dört bir yanından davet edilecek olan bisikletçilerin konaklama sorununun yerinde halledilmesinin önemine değinmişti. Erol başkan ayrıca, önümüzdeki yılın Nisan’ında Konya’ya 1000’in üzerinde bisikletçiyle birlikte büyük bir etkinliğin altına imza atacaklarının müjdesini de verdi.

Bakırcıların Yusuf’un oğlu Erol Küçükbakırcı’yı yazmaya kalksam bu sayfalar sığmaz. Semazenlik de yapan Erol abi, Konya’nın yetiştirdiği kıymetli bir sporcu ve aynı zaman da renkli bir simâsı.

 

***

Konya hükümetler nezdinde başbakanlar ve bakanlar çıkarmasına rağmen hep sahipsizleri oynadı.

Neden biliyor musunuz?

Konya’yı siyasetin merkezi olan Ankara’da, ekonominin nabzının attığı yer olan İstanbul’da sözü dinlenir, her yönden varlıklı (milyarder), hatırı sayılır, arkasına bütün Konya’nın maddî ve manevî açıdan zengin gücünü ve kuvvetini alabilecek etkili bir ismi ve şahsiyeti çıkaramadığından.

 

***

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak Selçuk Öztürk, TOBB başkanlığına adaylığını koymak için ziyaretlerde bulunuyor ya…

Rabb’im yolunu açık etsin. Başarılı olmasını gönülden isterim.

Ama istemekle, iyi ve güzel temennilerde bulunmakla bu işler olmuyor.

Koç’un karşısına çıktığınızda ezilip büzülmemek adına arkanızda güçlü bir desteğinizin olması gerekir.

Çıktığı bu güzel yolda Selçuk Öztürk’e kim ve kimler sahip çıkacak?

Selçuk başkan, bu konuda yanında, aklını, fikrini, zikrini, projelerini maddi ve manevi gücünü ortaya koyabilecek kaç babayiğit bulabilecek dersiniz…

 

AZİZİM DİYOR Kİ…

Konya ve Konyalılara soruyorum…

TOOB Başkanlığına aday olduğunda Selçuk Öztürk’ün yanında, arkasında duracak mısınız?

Konya’yı yönetenler ile yarı resmi ve özel STK’ların başkan ve temsilcileri, Selçuk Öztürk ismine destek verecekler mi?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR