Murat Güzel

Murat Güzel

Konya tek ses olabilecek mi?

Konya tek ses olabilecek mi?

Konya sivil toplum kuruluşları ve Konya İçin Birlikteyiz Platformu tarafından Dedeman Oteli’nde düzenlenen toplantıda, iş adamları, dernekler, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşları, farklı siyasi görüşteki isimler Başbakan Ahmet Davutoğlu'na destek verdiklerini ortak bildiriyle duyurdu.

ASKON, ANMEG, Diyanet Sen, HUDER, İHH Konya, KTO, KSO, KTB gibi birçok dernek, kanaat önderleri, farklı siyasi görüşlerdeki isimler, STK'lar bildiride yer aldı. Toplantıda konuşan eski Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, “Isparta Süleyman Demirel’e, Malatya Turgut Özal’a nasıl sahip çıkmışsa biz de Konya olarak Ahmet Davutoğlu’na sahip çıkmalıyız” dedi.

Ancak ben eski Konya milletvekili Mustafa Ünaldı’nın konuşmasında yaptığı benzetmeye takıldım. Şöyle dedi Mustafa Bey: “Ebu Cehil ile Hz. Peygamber hemşeriydi. Biz Ebu Cehil’lik yapmayalım, Davutoğlu’nu destekleyelim.” Bu benzetmenin garip olduğu söylenmeli ilkin, Mustafa Bey’in kıyasını yanlış şekilde yorumlayacak kötü niyetliler çıkabilir.

Toplantıda AK Parti yetkililer ve Keçeciler’in yanı sıra MHP eski İl Başkanı Yusuf İnanç, eski Selçuklu Belediye Başkanı İsmail Öksüzler ve CHP eski İl Başkanı Rahmi Baştoklu da yer aldı. Ayrıca KTO eski başkanlarından Rahim Özkaymak da toplantıda hazır bulundu.

Dünkü yazımızda katılması beklenen isimler arasında zikrettiğimiz MHP eski İl Başkanı ve Konya milletvekili Hasan Kaya’nın ise Manavgat’ta olduğunu öğrendik. Eşinin rahatsızlığı dolayısıyla Konya’dan uzunca bir süre ayrı kaldığını söyledi Hasan Bey.

Konya’daki seçim atmosferi hakkında ise bana da son derece makul gelen şu açıklamayı yaptı: “Şu anda hiçbir şey belli olmaz. Seçime bir hafta kala da durum netleşir. Çünkü halk kararını son hafta verir.”

Sonuçta Dedeman Oteli’ndeki toplantı Konya’nın en azından Davutoğlu ismi etrafında bir araya gelebileceğinin işaretlerini verdi bize. Bunu iyi, doğru, güzel ve adile olan hasretimizi en azından şu şehir için giderecek bir imkan olarak değerlendiriyorum ben.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR