Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

Konya’da Neler Oluyor?..

Konya’da Neler Oluyor?..

15 Temmuz 2016 tarihinden bu tarafa Türkiye’de çok şeyler oldu.

Paralel çetenin kalkışmasıyla ilgili olarak Türkiye’yi 100 yıl geriye götürecek bir darbe, milletin derin darbesiyle şimdilik önlendi.

Tehlike henüz geçmiş değil.

Neden derseniz...

Habersiz kuşun dahi uçmadığı/uçurulmadığı İncirlik’ten havalanan yakın tankeri muammasının görünmeyen ve bilinmeyen kısmı henüz çözülmüş değil.

Türkiye’de ‘Amerikan Üs’ sayısı otuz üç. Çünkü Türkiye bir NATO ülkesi ve NATO’ya kabul edildiği seneden itibaren altına imza attığı bir sürü antlaşmalar var.

Bu üslerden ayrı olarak Dünya’da ABD’ye ait 12 Özel Harekât Üssü daha bulunuyor. Meselâ, Libya’daki gerillalar Kanarya Adaları’nda konuşlanan bu özel askeri üslerde eğitiliyor.

Ülkemizde de bu özel üslerin varlığı biliniyor.

15 Temmuz Darbesi ve Paralel İşgal Kalkışması’nda, Konya 3. Ana Jet Üssü’nden kalkan helikopterlerin ve özel komandoların bir askerî düğünü basarak bu düğünde bulunan yüksek rütbeli subayları nasıl derdes ettiklerine dair görüntüler ekranlara yansıdı.

“FETÖ/PDY” yâni TSK içerisinde yapılanan ve bir ucu Amerika/Pensilvanya’ya bağlı Paralel Cunta ve T.C. Devleti’nin kurum ve kuruluşlarına sızan Paralel Çete ile ilgili olarak daha pek çok bilinmeyen yönler var. Buzdağının altındaki kısmın şifreleri henüz “çözülmüş” ve gerçek kimlikleri “saptanmış” değil.

Fethullah Gülen’in “2. Adamı” olarak ifade edilen Abdullah Aymaz ismi de bilinmeyen bir şey değil. Bu isim, Meram’da mahşerin dört atlısının bulunduğu parkın karşısındaki ağartmanın birinci katında ikamet ettiği yıllardan itibaren zaten biliniyordu.

Yeni Şafak’ın haberine göre, Paralel Devlet Yapılanması (PDY)’yla ilgili “Konya merkezli İç Anadolu sorumlularının örgüt şemasının çıkarıldı. Aralarında İç Anadolu eyalet imamı Cemil Koca ve 'Gölge İmam' olarak da bilinen Mutafa Songür'ün de bulunduğu” ifade ediliyor. Eğer “Cemil Koca” 23 İlden sorumlu “İç Anadolu Bölge İmamı” ise, “1980'den günümüze kadar değişik tarihlerde il imamlığı yapmış Abdullah Aymaz”, eğer “kilit isim” olarak biliniyor idiyseler, insanın aklına “neden şimdiye kadar bu kişiler hakkında hiçbir şey yapılmadı”sorusu geliyor.

 

NEDEN KONUŞMUYORLAR?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, FETÖ/PDY” yapılanmasıyla ilgili 400’ün üzerinde personeli ile çalışanını açığa aldı. Hakeza İstanbul Büyükşehir Belediyesi de.

FETÖ ile ilgili “Merkez Üssü Konya” olduğu öne sürülen paralel yapılanmayla ilgili olarak Konya Büyükşehir Belediyesi ve diğer belediyeler daha henüz tam anlamıyla harekete geçmiş değiller. Belediye başkanları, bu yapı ve yapılanmayla ilgili olarak sanki ağızlarına fermuar çekmişler.

“Konuşmazuk” diyorlar…

“Konya’da neler oluyor?” derseniz, sanki hiç haberleri yokmuş gibi davranıyorlar.

Mübarekler sanki “paralel esaret” altındalar!..

 

KILLARI KADAR SEVMEZLER…

 ‘Fethullah Gülen’ ve ‘Hizmet Hareketi’ni,  diğer cemaatler kılları kadar sevmezler. 

Hatta palazlandıkları yıllarda büyük kıskançlık gösterirlerdi. Hatta göstermişlerdir de (AK Parti kurmaylarına neden bu kadar yüz veriyorsunuz” diyerek. Bazıları (kanaat önderleri) işin iç yüzünü bildikleri için bu cemaate her zaman mesafeli durmuşlardır.

Cemaat ve/veya tarikat gerçeği Selçuklu ve Osmanlı’dan bu tarafa gelen bir gelenek. Yok edilmesi de mümkün olmadığına göre, yapılması gereken ise, Tekke ve Zaviyelerin tekrar açılması ve Türkiye’nin “şeffaf” hale getirilmesidir.

 

AZİZİM DİYOR Kİ…

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Şehitleri Anma Gecesi’nde, Türkiye’nin dış politikasının değişeceğine dair “Irak’taki oyunları bozulacak.. Libya’daki oyunları da bozulacak.. hatta Suriye’deki oyunları da…” şeklinde önemli açıklamalar yaptı.

Sayın Erdoğan, Batı (Avrupa) devletlerinin iki yüzlü olduklarını çeşitli örneklerle bir daha gözler önüne koydu.

Bundan sonra bize düşen görev hükümetin ve devletin icraatlarını dört gözle beklemek.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR