Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Konya’da tropikal kelebekler; ne iş?

Konya’da tropikal kelebekler; ne iş?

Ankara’da billboardları Selçuklu Belediyemizin “HAYAT MUCİZELERLE DOLU; ONU KEŞFET! TROPİKAL KELEBEK BAHÇESİ KONYA’DA” afişleri süslüyor ve arkadaşlar bana “tropikal kelebek bahçesi ve Konya; ne iş?” diye soruyorlar. Ben de “belediyeciliğin sadece rutin hizmetler olmadığını bilen ve büyük düşünen bir başkanın eseri” şeklinde açıklama ile kendilerini Konya’ya davet ediyorum.

Selçuklu Belediye Başkanımız Sn. Altay, Selçuklu izleri ile başlattığı dev adımları İstanbul’da Selçuklu Sergisi, Tropikal Kelebekler Parkı, Sille Rekreasyon Alanı gibi hizmetlerle devam ettiriyor. Kendisine teşekkür ediyor ve yükselttiği hizmet çizgisini daha da yukarı taşıyacak hizmetlerinin devamını diliyorum.

AVM’LER ENGELLİ MÜŞTERİLERİNİN HAKKINI DA GÖZETMELİ

Benim rahmetli abim kas hastalığı nedeniyle engelli idi. Sıkıca tutunduğu yaşam mücadelesinde çektiği zorlukları bilirim. Bir kamu kuruluşunda engelli personel alımı komisyon üyesi iken komisyon Başkanı Genel Müdür Yardımcımıza referans telefonları gelir ve kendisi hep aynı cevabı verirdi “efendim, engelli sınavı yapıyorum, hangi engellinin hakkını yememi emredersiniz?” Telefon talep iletilemeden kapatılırdı hep.

Sağlığımıza milyon kere şükrederken engellilere empati uygulamayı yetkililer, görevliler ve vatandaş olarak bizler ihmal etmemeliyiz. Unutmamalıyız ki engellilerin yaşamını zorlaştıran sadece engelleri değil biz sağlıklı insanların bencilliği ve düşünce kıtlığımızdır aynı zamanda.

Ankara’da olduğu gibi maalesef Konya’da da AVM’ler engellilere duyarsız. Engelli araç park yerleri bedensel engeli olmayan ama düşünce yetenekleri sığ, düşüncesiz sağlıklı görünümlü kişilerce işgal ediliyor. Bu noktalarda görevlendirilecek bir kişi ile engellilerin hak gaspı önlenebilir basitçe ama AVM yetkilileri kapalı otoparka giren LPG’li araçlara müşteri kaçar endişesiyle müdahale etmedikleri gibi bu önemli konuda da ne yazık ki duyarsızlar. Ben klasik ama acı sözle duyarlılık çağrısı yapmak istiyorum; “YERİNİ ALDIĞINIZIN ENGELİNİ DE ALIR MISINIZ?”

Konya Garında engelli yolu olarak yapılmış yapıştırmalı şeritler yer yer kopmuş. Zaten yapıştırma ile yapılan bu yolların verimli kalanına hiç tanık olmadım. Yetkililerin günde belki onlarca kez geçtiği bu alanlarda bunu farketmemeleri de bir duyarsızlık. Yetkilileri bu eksiği gidermeye davet ediyorum. Saygılarımla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR