Konya'da uluslararası kongre

Konya'da uluslararası kongre
Konya, Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Mimarlar Odası’nın ev sahipliğinde, uluslar arası bir kongreye ev sahipliği yapacak.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Mimarlık Fakültesi ve Konya Mimarlar Odası’nın ev sahipliğinde Konya, uluslar arası bir kongreye ev sahipliği yapacak.

Mimarlar Odası ve Mimarlık Fakültesinin birlikte düzenlediği Uluslararası Mimarlık ve Planlama Kongresi’nin üçüncüsü ICONARCH-III (International Congress of Architecture and Planning) 11-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında Konya’da gerçekleşecek.

Kongre öncesi biraraya gelen kongre heyeti, Mayıs ayında gerçekleşecek toplantının Konya’da yapılacak olmasının önemine dikket çekerek, Konya’nın çok önemli bir tanıtımının gerçekleşeceğine vurgu yaptı.

SÜ Mimarlık Bölümünde, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alkan ve Konya Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Kaş başkanlığında yapılan kongre öncesi toplantıya, düzenleme komitesinde yer alan isimler katıldı.

Dünyada ve Türkiye’de mimarlık ve planlama ile ilgili kültürel ve sektörel konuların tartışıldığı bir platform olan ICONARCH, kongre etkinliğiyle sadece bilimsel ve akademik değer oluşturmakla kalmayıp, içerdiği gezi programları ile Konya şehrinin tarihi, kültürel, mekansal, düşünsel zenginliğini öne çıkarmaya destek oluyor. İlki 2012 yılında düzenlenen ICONARCH kongresinde“Mimarlık ve Teknolojii”, 2014 yılında düzenlenen ikinci Kongrede “Mimarlık ve Planlamada Yenilikçi Yaklaşımlar” teması işlenmişti.

Bu yıl 11-13 Mayıs 2017 tarihleri arasında Konya’da düzenlenecek ICONARCH kongresinde ana tema “Mimarlık ve Planlamada Yerin Hafızası”-“Memory of Place in Architecture and Planning” olarak belirlendi. Kongre nedeniyle ulusal ve uluslararası araştırmacı ve bilim adamlarının yanısıra çok sayıda mimar, plancı, uygulamacı, akademisyen, bürokrat ve  sektörden önemli firma temsilcilerinin  Konya’ya gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.