Oktay Mermer

Oktay Mermer

Konyalı ama İstanbul Milletvekili

Konyalı ama İstanbul Milletvekili

Evet aslen Konyalı, Konya’nın Taşkent ilçesinde doğup büyüyen iş adamı, STK’nın öncüsü, siyasetçi gerçek anlamda halk adamı gönül dostu.

Benim ağabeyim, benim başkanım şimdide milletin vekili Abdullah BAŞÇI beyefendi ile bugün bir kez daha gurur duydum.

Yaklaşık 1 yıldır görmediğim ve görmeye özlem duyduğum için pazartesi günü kendilerini aradım.

“Salı sabahı meclisteki odamda buluşalım” dedi ve de öyle oldu.

Salı gününü anlatmadan kısaca kendisini tanıtayım;

Taşkent doğumlu, ilk-orta öğrenimini Taşkent’te, lise eğitimini İstanbul’da, üniversite eğitimini Eskişehir’de yaparken ticarete atılan Abdullah Başçı.

Aktif siyasi hayatını dinamik,  verimli ve başarılı işadamlığı ile pekiştiren Abdullah Başçı,  toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak Halka hizmeti Hakk’a hizmet anlayışıyla süslemeyi bilip Milletinin hizmetinde olarak; Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BESAM) Kurucu Üyeliği, Gana Dostluk ve Yardımlaşma Derneği (GADER) Kurucu Üyeliği, Taşkentliler Derneği ve Vakfı Üyelikleri, Haznedar Sağlık Ocağı Gönüllüleri Derneği Üyeliklerinin yanında İstanbul’da bünyesinde 83 Konya ve Karamanlı Dernek ve Vakfın, 54 Rumelili Dernek ve Vakfın bulunduğu Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği KONSİAD’ın Kurucu Üyesi ve Başkanı olarak 2011’den bu yana iki dönemdir Yönetim Kurulu Genel Başkanlığını başarı ile yapmış, milletvekili olması ile bu görevini bırakmıştır.

Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği (KONSİAD) Eski Genel Başkanı Abdullah Başçı’nın; İstanbul’da yaşayan Konyalıların, Karamanlıların ve Rumelilerin (toplam 650 bin kişi) temsil edildiği sivil toplum kuruluşları tarafından ortak bir kararla milletvekili adayı olması istenmiş.

1 Kasım 2015 seçimlerinde İstanbul 3. Bölgeden 26. Dönem milletvekili olarak TBMM görev yapmak için seçilmiştir.

Salı günü sabah 09.30’da görüştüğümüz Abdullah Başçı ile 15 Temmuz gecesini konuştuk.

15 Temmuz’da Konya Taşkent’te olduğunu söyleyen ve gece olayların yaşanması ile Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne davet edildiğini söyleyen Abdullah Başçı.

Hiç korkmadan, soğukkanlılık ile Taşkent’ten Ankara’ya dualar ile yola çıktığını.

Gölbaşı ve Ankara’da jetlerin, helikopterlerin şehri bombaladığı, tankların yol kestiği dakikalarda sabah saat 04.00  gibi TBMM’ye ulaştığını, Meclisin kapısında tankların bombalarının altında genel kurul salonuna geçtiğini anlatırken o anı tekrar birlikte yaşadık.

Kahramanlık gösterip mecliste millete güç veren o geceki tüm partili vekillerimize iletilmek üzere kendilerine teşekkür ettim.

Savunma sanayi komisyonunda olan hemşerimiz vekilimiz ile savunma sanayi üzerine konuştuk.

Eğer şu an sınırlarımızın güvenliğini, sınırlarımızdaki tehditte karşı sınır dışı harekâtında bulunuyorsak bunu güçlü savunma sanayimize borçlu olduğumuzu konuştuk. Daha önce İsrail, Almanya, Hollanda birçok Avrupa ülkesinden aldığımız silah ile ordumuzun savunması sağlanıyordu. Silahı veren ülkeler bize verdikleri silahın namlusunu kime, nereye çevireceklerinin emrini de onlar veriyordu. O yüzdende elimiz kolumuz bağlı ve düşmanımıza, teröre karşı çok fazla bir şey yapılamıyordu. Abdullah Başçı vekilimiz gibi siyasetçilerimiz ve Milli Savunma Bakanımızın da büyük gayret ve destekleri sonunda TSK ile el ele verip güçlü savunma sanayine sahip olmamız bilgisine sahip olduğum içinde çok mutlu oldum. İstanbul’da Konyalıları bir araya getiren, yurt içi yurt dışı Konya derneklerine abilik yapan hemşerimiz olan vekilimize bizde Konyalılar olarak sahip çıkmalıyız. Meclise yolunuz düşerse mutlaka tanışın, kucaklaşın, adam gibi adam olan vekilimiz ile mutlaka tanışın isterim. Sayın Abdullah Başçı ağabeyime çalışmalarında başarılar diliyor, Allah onun gibilere güç kuvvet versin, daha iyi görevlerde çalışmayı nasip etsin… Ülkemizde Abdullah Başçı gibilerin sayısı da artsın inşallah…

abdullah-basci-ile-t.b.m.m.-ak-parti-gurup-toplantisi.da.-oktkay-mermer.jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR