Hakan Markupçu

Hakan Markupçu

KONYASPOR ERİYOR..!

KONYASPOR ERİYOR..!

Milli ara sonrası yeniden lige dönmek hele de güzel bir ramazan akşamında oldukça keyifliydi ama gecenin sonunda o keyif yerini matem havasına bürüdü Konyaspor evinde Trabzonspor'a 3-1 mağlup oldu..

Tribünlere koşan taraftarlar da bu keyfi doyasıya yaşamak takımlarının ligde kalma yolunda en büyük destekçisi olmak adına görevlerini layıkı ile yerine getirme gayretindeydiler..

Konyaspor böylesi bir ortamda maça da iyi başladı, rakip ceza sahası içerisine de birkaç kez girmeyi başardı ne varki pozisyon üretemedi ve 19'da uzaktan atılan şutta yediği golle 1-0 geriye düştü, hatta 37'de durum neredeyse 2-0 olacaktı..

Buna karşın evinde olmasına rağmen bir türlü istediği ritmi yakalayamayan, dolayısı ile pozisyona dahi giremeyen bir Konyaspor vardı ilk yarıda..!

Ne kanatlar çalıştı ne orta saha doğru dürüst bir atak başlangıcı yapabildi ilk yarıda özellikle de sol kanat adeta yok oldu gitti koca 45 dakikada ve soyunma odasına da 1-0 maülup girdi Konyaspor..

Şiddetle 3 puana ihtiyaç olan zorlu mücadelenin 2. yarısına da aynı kadro ile başlamayı tercih etti Ömeroviç...!

Rakibini az adamla yakalasa dahi ağır ataklar yapan Konyaspor her pozisyonu olgun tabir edilen şekilde başlatmayı tercih ettikçe çok pas yapsa da pozisyon bulmak zorlaşıyordu..!

Bu durum sürdükçe de daha doğrusu dakikalar eridikçe de bu kez panik atakları takımın o olgun ataklar üretmesini de engelliyor sinirler de geriliyordu doğal olarak..

Dakikalar 58'i gösterirken verilen penaltı ile durum 2-0'a gelirken, o pozisyonda Guilherme'nin önce sırtına değip çekmeye çalıştığı dirseğine gelen top dikkate alınmadı.

Dakikalar eridikçe Konyaspor da artan panik havası duran topların dahi düzgün kullanılmasını engelledi..!

Bu durumu uzun süre kenarda izleyerek tepkisiz kalan Ömeroviç nihayet 65'te değişiklikler yapmayı akıl etti Cikalleshi, Ndao ve Cicaldau çıkartıldı Ethemi, Marlos Moreno ve Sambou oyuna dahil edildi..

Damjanoviç de yerini >Cebrail'e bıraktı dakikalar 77'yi gösterirken..

Ve aranılan gol Marlos'un olgunlaştırdiği atakta Ethemi'nin sağ kanatta harika asistinde Nzonzi'den geliyor o gergin anlar da yerini heyecana bırakıyordu dakika 79'da hatta ardından Oğulcan'ın kafayla kaçırdığı daha doğrusu üst direkten dönen topu durumun 2-2'ye gelmesini engelliyordu şanssızlık işte..

Ama o şans Trabzon'a gülüyordu Nzonzi'nin bir anlık dikkatsizliğinde topu kapan Fountas uzaklardan attığı şut yan direğe çarparak ağlara gidince durum 3-1'e geliyordu..

Evinde mutlak 3 puan umuduyla çıkılan maçta 3-1 mağlup olmak çok ağır bu durumlara getirenlere ne desek az..!

Ligde kalma adına çok önemliydi ev sahibi olmanın avantajının kaçırılmasına mı 3 golle mağlup olunmasına mı yanalım, yoksa kötü futbola mı dahası kenar yönetiminin basiretsizliğine mi yanalım bilemedim..!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Markupçu Arşivi
SON YAZILAR