Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Konyaspor İçin ‘Doğru Model’ Mi?

Konyaspor İçin ‘Doğru Model’ Mi?

Sporun, spor gazetecilerine bırakılmasına inandığımız için çok fazla kelam etmeyiz. Ancak en ince ayrıntısına kadar Konya ile ilgili sporu takip ederiz ve seçimden seçime birkaç cümle kurmayı yeğleriz. Neticede seçeceğimiz yönetimle ilgili kimdir, nedir bilmemiz gerekiyor.

Konyaspor’un bugününü doğru analiz etmek için yakın tarihini iyi bilmemiz gerekiyor. Kabaca bahsedecek olursak başarı kazanılan ‘ses getirilen’ zamanların kurumlara yakın isimlerle çalışıldığı dönemler olduğunu gözlemleriz.

Eski Büyükşehir Belediye Başkanlarımızdan Mustafa Özkafa Konyaspor’u döneminin Büyükşehir Genel Sekreteri Mehmet Köseoğlu’na emanet etmişti. Yine başkanlık yapan isimlerden Mehmet Oktut da meclis üyesiydi.

Şehre 14 yılını vermiş önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek bu geleneği biraz esneterek belediye dışından lakin akraba kontenjanından Ahmet Şan’ı desteklemişti.

Konyaspor için başarılı dönemler genelde ‘şehirde birliğin’ oluştuğu böyle zamanlarda geldi.

Bugün bu modelin fazlasıyla üstüne konulacak bir evredeyiz. Zira sadece Konya Büyükşehir değil, gözbebeği Bakanımız Murat Kurum’un da manevi desteği her zerresi ile Konyaspor’un üstünde olmaya devam ediyor.

Bakanın manevi desteği deyip geçmeyin!

Hani size birkaç gündür şehirde değildik demiştim ya. O sırada duraklarımdan biri de Türkiye – Azerbaycan milli maçının oynandığı Alanya – Oba stadyumuydu. Bir kere stadın yerine hayran kaldım. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu da maçta idi. Etkinliği ve manevi desteği bölgenin her hücresinde hissediliyordu. Bizzat şahit oldum.

Bu pasaja çok girmeyeyim. Detaylara gerekirse ileride değiniriz.

Bugün, yukarıda saydığım başkan modellerinin ötesinde bir isim çıktı karşımıza: Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fatih Özgökçen. Hem doğru modeli bulmak hem doğru ismi yakalamak bu olsa gerek.

Sayın Özgökçen’in önemli bağlantıları kamuoyunun malumu. Tekrara düşmeyeyim.

Konyaspor taraftarlarının rahat nefes aldığı keyifle maç izlediği ve başarılarla süslenen bir sezon olması hepimizin ortak dileği…

Biliyorum taraftarlar müstakbel Başkan Fatih Özgökçen’le birlikte yönetimini de merak ediyor. Bilgisini aldığım birkaç isim var. Bugünlerde yönetimi netleştirme adına yoğun toplantılar yapılıyor. Takibe devam…

 

YENİ NESİL BİSİKLET PARKLARI

Sanırım 2 ya da 3 kez bu köşede ‘Bisiklet Şehri Konya’ sloganın tam anlamıyla oturması için bisiklet parklanmalarına önem verilmesi gerektiğini yazdım. Bisikletlerin park ve güvenlik sorunu çözülmeden şehir trafiğinde çok fazla mesafe alamayacağımızı söyledim.

Konya Büyükşehir Belediyesi şehirden gelen bu uyarıları dikkate alarak bu konuda bir çalışma başlatmıştı. Geçtiğimiz gün Başkan Uğur İbrahim Altay yeni nesil bisiklet parklarının görsellerini paylaştı.

Şimdilik araç otoparklarına ve şehrin farklı noktalarına iki katlı, yeni nesil bisiklet parkları kuruldu. Sayıları daha da artırılacak. Özellikle kamera denetimi olan yerlerin seçilmesi çok ama çok mantıklı.

Şehir adına dile getirdiğimiz bir sorunu daha çözüme kavuşturdukları için Başkan Altay ve ekibine teşekkür ederiz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR