İlker Kırnaz

İlker Kırnaz

Konyaspor Taraftarındır

Konyaspor Taraftarındır

Çalkantılı geçen sportif sezonun ardından, olağanüstü genel kongre ve adaylık süreci de olaylı geçmeye devam ediyor. Yaklaşık 10 gün önce adı konan ve çalışmalara başlanılan kongre sürecinde, gün geçmiyor ki yeni bir gelişme daha olmasın. Geçtiğimiz hafta adaylıklarını açıklayarak şahsım adına doğru ve dürüst bir yaklaşım gösteren Zeki Çimen ve Mustafa Oral, halen bu uğurda emek vermeye devam ediyorlar. Bunun yanında da yaklaşık 1 haftadır aday olacağı söylenen ama hala resmi bir adım atmayan Hilmi Kulluk’un listesine son halini vermeye çalıştığını da biliyoruz. Son olarak da eski başkan Ahmet Şan pazartesi akşamı aday olacağını açıklamıştı.

Uzun yıllardır bu kadar rağbet gören bir seçim yaşamamıştı Konyaspor kamuoyu. Düne kadar 4 aday Konyaspor başkanlığı için ter dökerken, dün akşam bu adaylardan biri halk tabiriyle patladı. Mevcut durumun ana sorumlularından olan ve bu camiadaki en tecrübeli isim olan Ahmet Şan, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Peki ne oldu 24 saatte de, pazartesi akşamı projelerini sıralayan!!! Ahmet Şan, salı akşamına bu kararından vazgeçti?

Mevcut adaylar kendi mecralarında ve tamamen Konyaspor’un menfaati uğruna çalışmalar yapmaya devam ediyorlar. Mustafa Oral ve ekibi özellikle TARAFTAR’ı baz alan bir lansman çalışması yaparak, vizyonel kimliklerini ortaya koydular. Hedeflerini açıkladılar, Konyaspor’lu bir neslin oluşması için çaba sarf edeceklerini belirttiler. Aynı şekilde Zeki Çimen de özellikle sosyal medyada bir duruş ortaya koyarak, sorulan sorulara, kafadaki soru işaretlerine yanıt vererek, seçim propagandasına devam ediyor. İki adayın da yaptıkları unutulmaz, Konyaspor başkanlığı için ne kadar istekli olduklarını, bu işe sevdalı olduklarını da göstermiş oldular bizlere.

Çıkması muhtemel 3. aday Hilmi Kulluk listesi ise söylediğimiz gibi halen hazırlık aşamasında. Yaklaşık 1 haftadır kulislerde eli kulağında olduğu söylenen ancak hala resmi bir açıklama yapılmayan bu liste üzerinde de her gün bir başka dedikodu dönmeye devam ediyor. 4-5 isim dışında listenin geneli hakkında kimsenin bilgi sahibi olmadığı bu opsiyon ile ilgili de bilgi eksikliği nedeniyle kimse olumlu-olumsuz bir görüş belirtemiyor. Bu da haliyle taraftarın tepkisini çekiyor, bilmedikleri, tanımadıklarını, projelerini dinlemedikleri birilerinin gökten zembille inermişçesine başkan olmasını da doğal olarak doğru bulmuyorlar.

Kulislerde Ahmet Şan’ın adaylık açıklamasının da bu listeyi harekete geçirmek amaçlı yapıldığı söyleniyor. Pazartesi gece “Listem cebimde, ben aday olmak istiyorum. Çarşamba kesin kararımı vereceğim” diyerek tabir-i caizse Hilmi Kulluk listesine gönderme yapıp, icazet veren Ahmet Şan, amacına ulaşmış gözüküyor. Alınan duyumlar Ahmet Şan’ın söz konusu liste ile dün itibariyle oy pazarlığını bitirdiği, mutabakatı sağladığı ve adaylıktan çekildiği yönünde. Hilmi Kulluk listesine en az 4 tane isim vereceği konuşulan Ahmet Şan’ın, bu şekilde amacına ulaştığı ve derme çatma yöntemlerle delege yaptığı köylüsü, tanıdığı, eşi, dostunun oyları sayesinde bu tip bir pazarlığa oturduğu dillendiriliyor. Bu sezon yaşanan sıkıntıların baş müsebbibi olan mevcut yönetimin uzantılarını barındıracak olan ve taraftarın adeta nefret ettiği Ahmet Şan’a ait izler taşıyan Hilmi Kulluk listesinin meşruiyeti de şu aşamada tartışma konularının en başında.

Genel Kurul sürecinde son durum bu şekilde. Konyaspor’a üye olan delegelerin oy verirken öncelikle ellerini vicdanlarına koyarak son kararlarını vermesi gerekiyor. Bu sezon yaşanan sıkıntıların mimarı olan mevcut yönetimden kalıntılar taşıyan yeni bir yönetim ne kadar meşru olabilir, ne kadar özgür karar alabilir ya da bu şehri ne kadar havaya sokabilir, önce bunu sormaları gerekiyor kendilerine. Olumlu cevap almayacakları kesin, çünkü görünen köy kılavuz istemez. Mevcut haliyle seçimlere giren 3 listeye de saygısının daim olduğunu bildiğim Konya spor kamuoyunun, masa başında yapılan anlaşmalar neticesinde şekillenen yol haritalarına da tahammülü olmadığını net olarak söyleyebilirim. Evet belki o kamuoyuna ait büyük bir çoğunluk oy veremeyecek bu seçimde ama oy veremeyecek haldeyken bile bu işle nasıl mücadele ettiklerini görmesi gerekiyor Konyaspor’a üye olmuş delegelerimizin.

TARAFTAR artık vesayet altında hareket eden, oradan buradan emir alan veya icazet alarak görüşme yapan ya da her sıkıntıda aman bana bir şey olmasın diye eğilip, bükülen zihniyetten bıktı. TARAFTAR artık kendi kararını kendi verebilecek, günahını da sevabını da bu dinamikler içinde kendisi yaşayacak özgür bir Konyaspor istiyor. TARAFTAR Batı’ya karşı KUZEY’i istiyor, taklacıya karşı sistem istiyor, kibre karşı tevazu istiyor ve en önemlisi de o TARAFTAR “Konyaspor benim diyenlere karşı Konyaspor bizim” demek istiyor. Bu da bu şehre gönül vermiş insanlar olarak en doğal hakları. Tüm delegelerimizin bu düşünce yapısıyla oylarını vermelerini diliyorum, önce vicdan terazisi ağır bassın sonra zaten o duygu sizi doğru yere götürecektir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlker Kırnaz Arşivi
SON YAZILAR