İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Konyaspor’dan rahatı yok

Konyaspor’dan rahatı yok

Türk futbolunda bugünlerde transfer ve kulüplerin borçları konuşulmakta. Bakıldığı zaman 4 Ocak’ta resmen başlayan transfer dönemi son derece sessiz devam ediyor. Belki de son yılların en durgun ara transfer dönemi yaşanıyor. Lider Başakşehir’den Robinho hamlesi gördük. En çok transfer yapmasını beklediğimiz kulüplerden Fenerbahçe inanılmaz sessiz. Sadece defansa Sadık Çitfepınar’ı transfer ettiler. Orta sahaya birkaç takviye yapacaklarını, forvet ise almayacaklarını açıkladılar.

Garry Rodrigues’i satan Galatasaray’da beklenmedik hamleler geldi. Serdar Aziz ve Eren Derdiyok ile yola devam etmeyeceklerini açıkladılar. Stoper Marcao ve Bursaspor’dan ayrılan Emre Taşdemir ile anlaştılar, akşam sabah bir de forvet alacaklar. Hatta Maicon ve Belhanda’nın satılması da gündemde. Satılırsa yerlerine transfer yapacaklardır. Belki hiç hesapta yokken Galatasaray transferin en hareketli kulübü oldu.

Beşiktaş hücumda yaşadığı sorunları gidermek için Burak Yılmaz’ı renklerine kattı. Diğer kulüpler de az da olsa transfer hareketliliği yaşıyor. Muhtemelen transferin son günleri piyasalar iyice coşacak ve imzalar havada uçuşacaktır.

Hele ki Ziraat Bankası’nın borçları yapılandırma projesi kulüplere yeni harcama kapıları aralayacak gibi görünüyor.

Rakipleri bir kenara bırakıp biz yine kendi işimize odaklanalım. Konyaspor ara transfer dönemini sol bek Zuta’yı alarak açtı ve kapattı. 26 yaşındaki oyuncunun istatistikleri ve istikrarı ortada. İyi bir transfer gibi duruyor. İnşallah Aykut Kocaman’ın elinde değerine değer katacak. Konyaspor bu nokta atışı transferin dışında başka takviye yapmayacak. Yabancı kadrosu zaten dolu. Baktığımız zaman kadroya girecek ya da bu dönemde küçük bir bonservis ödenip alınacak yerli oyuncu sayısı da oldukça kısıtlı. Bunun için şimdilik Konyaspor’un transfer yapacağı yok. Belki genç ve gelecek vaat eden gurbetçi yıldız adayı tespit edilirse kadroya dahil edilebilir. Konyaspor rahat bir ikinci yarı geçirip varıyla yoğuyla 2019-2020 sezonuna hazırlanacaktır. Yani bizim için transfer de asıl hedef ve hesaplar da sezon sonunda başlayacak.

Şimdilik kadromuzun kalitesinin ve teknik ekibimizin işbilirliğinin keyfini çıkaralım. Zira şuanda ligde bizden daha rahat takım yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR