Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

KONYA’YI SEVMENİN BEDELİ

KONYA’YI SEVMENİN BEDELİ

Taşından toprağına âşık olduğumuz bu şehrin sokaklarında yürümeyi çok severim. Zafer’de Alaaddin’de, Kültürpark’ta, Kayalıpark’ta, Bedesten içinde, Eski Garaj’da, Mevlâna civarında dolaşmak; insan manzaralarını gözlemlemek ve eski Konya’nın nefesini içimize çekmek ayrı bir huzur verir.

Yürüyüşlerimiz boyunca kafamızda şehir ve şehirle ilgili meseleler döner durur. Hayırlı gördüğümüz meselelerin sonuna kadar destekçisi oluruz. Sıkıntılı bulduklarımızı da söylemek boynumuzun borcudur.

Yazılarımızla herkesi memnun etmemizin imkânı yok. Karşı çıkanlar da olacak destek olanlar da… Zaten bu yola çıkarken hepsini aldık kabul ettik. Memnun olmayanların lügatinde empati olmadığını biliyorum.

Yazının şehveti diye bir deyiş var. Bazen önü alınamaz cümlelerin kurulduğu bir şehvet.

Kalemlerin Hâk’tan yana kullanıldığı vakit nice faydalı işlere vesile olacağı gibi, batıldan yana olduğunda nice zararlar açacağını biliriz.

Köşe başında duranların yamacında olup da ağzını açamayan çok insan olur. Ya mevki makam kaybetme korkusu etkili olur ya da bana dokunmayan bin yaşasın vakası.

Bir Donkişot çıkıp onların da içindeki yağı erittiğinde; içten içe nasıl gülünür en güzel örneğini sergilerler.

Kişisel bir hırs ve kompleks ile mesleğimizi icra etmemeye dikkat ediyoruz. Halka hizmet eden bir makam sahibi, kamu nezdinde tüm basına karşı sorumludur. Birileri benim çocuğum, ötekiler başkalarının çocuğu gibi davranmaya devam ettikleri müddetçe eleştirilmeyi göze almışlar demektir.

Doğru bildiğimizi söylemeye devam edeceğiz. Bu şehre olan sevdamızın gereği bu. Gücümüz yettiğince dilimiz döndüğünce köşe başlarını tutmuş kendilerini eleştirilemez sananlarla mücadele edeceğiz. Görelim nasibimizde ne var, görelim Mevla neyler… Bunun için bir bedel ödenecekse elbet ödeyeceğiz!

 

MASKE DENETİMLERİ ARTMIŞ

Siz siz olun maske olayını ciddiye alın. Dün şehirde gezdiğim süre içerisinde birkaç ayrı noktada çok sıkı maske denetimlerine şahit oldum.

Polis ve Zabıta ekipleri yoğun bir şekilde hem araç içinde hem de yaya trafiğinde insanları maske konusunda uyarıyor kimine de ceza yazıyordu.

Maskenin ve sosyal mesafenin pandemi sürecinde ne kadar önemli olduğuna hepimiz şahit olduk. Bu denetlemeler de gayet yerinde. Zira polislerin maske takmış olsa bile burnunun üzerinde tutmayanları bile ciddi ciddi uyardıklarını gördüm.

Bazen daralıp aşağı indiriyoruz buna katılıyorum ama elden geldiğince burnumuzun üzerinde tutmamız gerekiyor. Hayırlısı ile bugünleri de atlatacağız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR