Sedat Akkirpikler

Sedat Akkirpikler

Kötü Başladık

Kötü Başladık

Spor Toto Basketbol Ligi temsilcimiz Torku Konyaspor Ankara’daki bombalama olayından dolayı maçların ertelenmesi nedeniyle 1.hafta İstanbul’da Anadolu Efes maçını oynayamadan geri dönmüştü. Kendi saha ve seyircisi önünde 2. hafta maçında ise Royal Halı Gaziantep karşısında salondan 59-72 yenik ayrıldı. Torku Konyaspor, maçın ilk 3 periyodunu önde götürmesine rağmen yenilmekten kurtulamadı.

Maça her iki takım da tutuk başladı. Hücumda daha etkili olan ve isabetli atışlar bulan Torku Konyaspor skor avantajını korumayı bilerek ilk yarıyı 34-28 önde kapattı. Bu skorda iyi müdafaa yapmamızın yanı sıra rakibimizin isabetsiz atışlarda bulunması da etken oldu. 3. çeyrekte daha isabetli atışlar bulan rakibimiz periyodu yenik bitirmesine rağmen skor üstünlüğü (17-14) olan taraftı. 4. çeyrekte ise özellikle Tyrone Brazelton’un top kayıpları ve boş atışlarının yanı sıra Clay Tucker’in de isabetsiz atışları yenilgide önemli rol oynadı. Ayrıca müdafaa olarak da kötü gününde olan takımımız son periyotta Rautins ve Williams’ın dış atışlarına engel olamadı.

Torku Konyaspor Basketbol geçen seneye göre kadro zaafiyeti içinde göründü. Rotasyon (maç esnasında oyuncu değişikliği) yapacak yerli oyuncunun yokluğu gün gibi aşikardı. Geçen sezondaki Ogün Sevinç’i çok aradık. Hatta Mesut Ademoğlu bile müdafaa olarak yararlı olurdu. Oynatılmayacak oyuncuların transfer edilmesi de anlaşılır gibi değil. Konyalı çocuklar da kadroya alınabilir ve sahaya çıkabilirlerdi.

Mutlaka rotasyon yapabileceğimiz yerli bir oyuncunun alınması gerekir. Sakatlık ve ceza durumlarını gözönünde bulundurursak transfer kaçınılmaz. Ekonomik olarak zor şartlar altında görev yapan yöneticilerimizin ligin başında riske girerek ve kaynak yaratarak önlem almaları gerekir. Yoksa zor günler yaşarız.  

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Akkirpikler Arşivi
SON YAZILAR