İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Kovid Vakaları Takımları Zorluyor…

Kovid Vakaları Takımları Zorluyor…

Milli maç arası çoğu takımlarda Kovid-19 vakaları patlak vermeye başladı. Milli takımlarda bulunan oyuncular veya milli maç arasından dolayı oyunculara verilen izinlerden olsa gerek bu illet virüs git gide çoğalmaktadır.

Konyaspor’da da virüse yakalanan iki oyuncu ve üç personelde virüse yakalandığını geçen günlerde açıkladı. Artık iyicene makasın daraldığı şu günlerde tedbiri elden bırakmamamız gerekir. Çünkü her gün ölümler yukarıya doğru tırmanmaktadır.

Bu sebepten dolayı TFF’nin almış olduğu karar ile maçların ertelenmesinin önüne geçmek için yeni talimatlar yayınladı. Süper Lig’de ve 1. Lig’de ikinci devrenin ilk maçıyla uygulamaya sokulacak ve bundan böyle test yaptırma zorunluluğu otuz beş futbolcuya çıkacaktır. Eğer test sonucu on beş futbolcunun altına inerse maçlar ertelenecek. Bir başka konu ise eğer takımlar virüsten dolayı maça çıkamazlar ise çıkamayan takım hükmen mağlup olma durumu da görüşüldü. Bu bir görüş olduğu için şu an için böyle bir durum yok fakat olmayacağı anlamına da gelmez.

Bu köşede daha çok Konyaspor ile ilgili yazı yazmaya çalışıyorum. Fakat bizim Konya’nın unutmadığımız iki takımı daha mevcuttur. Bunlardan birisi 1922 Konyaspor. Erol Mıngır’ın takımın başına geçmesiyle iyi bir ivme yakalayan takımımız yukarıya doğru emin adımlarla gidiyor. En son Karabükspor’u net bir skorla yenmesi takdir edilecek bir durumdur. Artık yukarıları hedefleyen bir takım olgusu gösteren takımımıza bunda sonraki maçlarda başarılar diliyorum.

Aynı şekilde Konya Basket’te geçen hafta kendi liginde lider olan Sigortam.Net’i deplasman da yenmesiyle liderle puan farkını kapattı. İlk beş haftada sadece bir kez yenilen takımımız bu ligde bende varım demiş oldu. Ligin başlarında lige katılım payını unutan yada yatırmayan son anda tahkimin almış olduğu karar ile lige devam edebilmişti. Bu ligde sadece yabancısız oynayan tek takım olma özelliğiyle dikkatleri çeken takımımız ileriki haftalarda inşaallah daha da iyi olacaktır.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR