İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Kulüpler Birliğinden Ültimatom…

Kulüpler Birliğinden Ültimatom…

Geçen hafta seçilen çiçeği burnunda Kulüpler Birliği Vakfı’nın yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu oldu. Seçildikten sonra ilk toplantısını yapan Kulüpler Birliğinden önemli kararlar çıktı. Fakat bu çıkan kararların Federasyonun dikkate almamasından sonra o kararları uygularlar mı orası muamma. Çünkü almış olunan kararlar radikal kararlar.

İstenilen talepler malumunuz ilk konu Bein Medya’nın hala kulüplere ödemesi gereken parayı ödememesi. Gerçi bu sıkıntı uzun süredir yaşanmakta. Bilindiği gibi Türkiye liginin yayıncısı Bein medyanın bu sene son senesi. Umarım bir dahaki yayın ihalesini kazanamayıp ülkelerine geri dönerler. Her ödemede durum kötü indirim yapsın kulüpler diye diye hep indirim aldılar ve halada indirim talep ediyorlar.

Farkındaysanız indirim istiyor yayıncı kuruluş ama abonelere iyi bindiriyor. Her geçen gün abone sayısı git gide azaldı. Yayınlamış olduğu lig sayısı da günden güne azalmakta. Yani artık kalite olarak da düşük seviyeye geldi yayıncı kuruluş.

Bir diğer konu yabancı sayısı olması. Federasyon geçen günlerde 2021-2022 sezonunda en fazla on dört yabancı oyuncuyu tescil ettirerek A takım listesiyle müsabaka isim listesi bulundurabilecek. Bu futbolculardan en fazla sekizi sahada olabilecek. Kulüplerin buna da itirazı olduğunu biliyoruz ve bu kararında ileriki sezonlara aktarılmasını istiyorlar.

Bu iki önemli kararın uygulanmaması halinde sahaya çıkmama kararı aldılar. Bu alınan kararları kulüpler uygularsa birlik gerçekten sağlanmış olur. Lakin adı üstünde Kulüpler Birliği olan isminin hakkını verebilecekler mi ileriki günlerde göreceğiz. Çünkü bildirinin altına sadece bir kulüp imza atmadı. Onunda kendine göre gerekçesi varmış. Fakat ne olursa olsun birlik olacaksanız birlik olun olmayacaksanız da bu birliğe gerek yok lav edin gidin.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR