Kuzey Kore’nin ABD vatandaşını 15 yıl hapse mahkum etmesi

Kuzey Kore’nin ABD vatandaşını 15 yıl hapse mahkum etmesi
ABD yönetimi, Virginia Üniversitesi öğrencisi olan Warmbier’in bir an önce serbest bırakılmasını istedi

WASHINGTON (AA) – ABD yönetimi, Kuzey Kore’nin “yönetimi yıkma” girişiminde bulunduğu iddiasıyla 15 yıla mahkum ettiği Amerikalı öğrencinin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest’a, günlük basın toplantısında Kuzey Kore Yüksek Mahkemesinin Virginia Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Otto Warmbier’e verdiği 15 yıl ağırlaştırılmış hapis cezası soruldu.

Warmbier’in hapsedilmesine sebep olan iddiaların ABD’de veya dünyanın başka bir ülkesinde tutuklanma gerekçesi olamayacağını belirten Earnest, Kuzey Kore’nin tutuklanan ABD vatandaşlarının “siyasi amaçla” yapılmadığına dair açıklamalarına rağmen vatandaşlarının tutuklanışının bu amacın net pir parçası olduğunu vurguladı.

Earnest, “Kuzey Kore yönetiminin Warmbier’i affetmesi, ayrıcalıklı kılması ve bir an önce serbest bırakması çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Kuzey Kore Yüksek Mahkemesi, ABD vatandaşı Otto Warmbier'in, Kuzey Kore ceza kanununun 60. maddesi uyarınca "ABD hükümetinin Kuzey Kore'ye karşı izlediği düşmanca politika çerçevesinde ülkeye turist olarak girdikten sonra halkın birliğini bozmak" suçundan mahkum etmişti.

Duruşmadan önce gazetecilere gözyaşları içinde açıklama yapan 21 yaşındaki Warmbier, tek suçunun, bir yakınının kilisesine asmak üzere istediği propaganda afişini çalmaya çalışmak olduğunu söylemişti.










Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.