Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

MEHMET ULUKOÇ’DAN MUSTAFA REŞİT AKÇAY’A…KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ?

MEHMET ULUKOÇ’DAN MUSTAFA REŞİT AKÇAY’A…KİMLER GELDİ KİMLER GEÇTİ?

Atiker Konyaspor’un futbol tarihinde Lefter Küçükondonyadis’ten (1973-74) Özkan Sümer’e (1987-88); hem Konyaspor hem de Konya İdmanyurdu’nda görev yapmış Kâzım Admış’dan (1978-79) altyapımızda yetişen ancak yöneticilerimizin ileri görüşlülüğü (!) sayesinde bir gün bile Konyaspor A takım forması giymeden Milli Takım ile Wembley’de forma giymiş Ünal Karaman’a kadar (2007-08 ve 2008-09 ) kimler gelip kimler geçmemiş ki..Ancak bu kadar teknik adam arasından maalesef iz bırakan; tarihimize adını özel yazdıran o kadar da az ki..

Profesyonel ligdeki ilk hocamız Mehmet Ulukoç. 1971 yılında Konyaspor zamanın üçüncü lig şampiyonluğunu Ispartaspor’u 2-1 yenerek kazandığında takımımızın teknik adamı Sadettin Temeller. 1987-88 - tarihimizde ilk kez bugünün Süper ligine terfi ettiğimizde teknik patronumuz Özkan Sümer. 1988-89 - Türkiye Kupası!nda ilk kez yarı final oynadığımız ve Beşiktaş’a elendiğimiz sezon takımımızın teknik adamları Ömer Duran-Arif Çetinkaya. (o yılı Erol Togay, Şener Dal, Ö.Duran ve A. Çetinkaya ile tamamlamışız) Tarihimizde aralıksız iki sezonu tamamlayan Aykut Kocaman dışında teknik adam yok. 1991-92 ve 1992-93 sezonları beş ve altı teknik adamla tamamlanmış, tabii istikrarsızlık başarı getirmemiş. Aykut Kocaman “ligin başlamasına bir hafta kala Fenerbahçe teklifini reddetme” etiğini ortaya koymuşken 1999-2000 sezonunda teknik patronumuz Giray Bulak Trabzonspor teklifini alınca takımımızla anında yol ayrımına girmekten kaçınmamış maalesef.( Biz Giray Bulak’a 2008-09 sezonunda tekrar görev vermeyi tercih etmişiz oysa). 2002-03 - Hüsnü Özkara ile şampiyon olup süper lige çıkarken kupa ikinci kademesinde Fenerbahçe’yi eleme başarısı da göstermişiz. H.Özkara-Tevfik Lav ve ani vefatı sonrası görev verdiğimiz Kemal Özdeş patronluğundaki 2003-04 sezonunda kupa çeyrek finalistliğimiz var. (Trabzonspor’a 2-1 yenilip eleniyoruz) 2004-05 - kupa çeyrek finalistliğimiz Denizlispor’a yenilmeyle son buluyor.(hocalarımız Sakıp Özbek,Hamza Hamzaoğlu ve Saffet Susiç) 2005-06 Aykut Kocaman Konyaspor birlikteliğinin ilk sezonu. 2009-10 - H.Özkara ile başlayan ama süperliğe terfi ederken kupayı Ziya Doğan’ın kaldırdığı sezon.2012-13 - H.Özkara ile başlayan ancak şampiyonluğun Uğur Tütüneker’e nasip olduğu sezon. En başarılı teknik adamımız Aykut Kocaman’a yapılan ve kentime yakışan veda için yönetimi kutluyorum.

2017-2018 sezonundaki hocamız Mustafa Reşit Akçay. Hayırlı olsun, yeni ilkler ve başarılar diliyorum. “Yarışmacı takım değil, altyapı tercihim” diyecek kadar yetiştiriciliği seven bir hoca. (1992-93’den değişik zamanlarda 2005-07’ye kadar Trabzonspor; 1997-98 Van Belediyespor altyapı koordinatörü) En önemli ilk çıkışı Tavşanlı Linyitspor başında Hamza Hamzaoğlu’nun patronluğundaki Eyüpspor’u 2-1 mağlup ederek ikinci lig play off şampiyonluğu kazandığı 2010 yılı. 75 maça çıktığı 2011-13 tarihleri arasındaki 1461 Trabzonspor dönemi gene başarılı dönemlerden. Trabzonspor, Akhisarspor ve tabii ki Osmanlıspor hocamızın üst yapıda da başarılı olduğunun kanıtı yıllar. Hücüm ve seyri hoş futbol geçmişi; Avrupa kupalarında hem Trabzon hem Osmanlı ile kazandığı başarılar Mustafa Reşit Akçay hocamızın Konyaspor ile yolunun kesişmesine neden olan tercihler sanırım.

Atiker Konyaspor’umuza yeni sezonlarda başarılar diliyorum. Hoşgörünüzle yönetimimize hocamızla basın açıklamaları aracılığıyla uyarılarda bulunmamasını öneriyorum, hocamız Karadenizli’dir. Son sözüm tarihimizin en başarılı kulüp başkanı Sn. Şan’a; Sn. başkan, “adı Konyaspor’un önüne geçmeyecek hoca “ açıklamanızı okudum. Sn.Akyürek, siz ve Sn. Kocaman sayesinde artık adımızı Avrupa biliyor. Darısı gelecek sezonlara ; Türkiye’den Avrupa kupalarına direk katılabilen iki takım var artık “Beşiktaş ve Atiker Konyaspor” Saygı ile

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR