Oktay Mermer

Oktay Mermer

MHP’liler Merhum Türkeş’e Kulak Veriyor

MHP’liler Merhum Türkeş’e Kulak Veriyor

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş vefatının 20. yıldönümünde Ankara Beştepe'deki anıt mezarında anıldı.

Törene MHP lideri Devlet Bahçeli ile birlikte çok sayıda partili ve vatandaş katıldı. Törende Kuran-ı Kerim okunup dualar edildi. Bahçeli, Türkeş'in mezarına kırmızı karanfil bırakarak, bakır ibrikle su döktü.

Törende konuşan Bahçeli şunları söyledi: "Merhum Türkeş Bey Türkiye Cumhuriyeti'ne Evet dedi. Biz de Evet diyoruz, kurucu genel başkanımızın sözünü sahiplenip kararlıca seslendiriyoruz.

1990'larda MHP'yi eritip ekarte etmek maksadıyla kuyruğa girenler şimdilerde şanslarını denemek için son defa kuyruğa girseler de, müsaade yok.

Türkeş'siz MHP, MHP'siz Meclis, MHP'siz siyasetin kin ve karanlık gayesi altında Türkiye ve Türk düşmanlarıyla uzun yıllardır kol kola girenlere aman vermemek için Türklüğün bekası son nefesimize kadar müdafaa edilecektir.

Merhum Türkeş Bey bizlere diyordu ki: 'Allah birdir, tektir, birliği sever.

Birliği bozucu, birliğe zarar verici, ikiliğe yol açıcı davranışları hiçbir zaman kabul edemem, tasvip edemem.'

Biz de kabul etmiyor, elimizin tersiyle itiyoruz. Bizler, milletimizin birlik ve beraberliği için kavli karar ettik.

Kararımızdan da ucunda ölüm dahi olsa dönmeyiz, dönmeyeceğiz."

MHP lideri Alparslan Türkeş de, Başkanlık isteyen isimlerdendi. Üstelik Türkeş, Başkanlık sisteminin tarifini 1979 yılında yayımladığı "Temel Görüşler" adlı kitabında da sıralamıştı.

 

Tek başkan tek meclis

 

Eski Türk devletlerinin Başkanlık ile yönetildiğini ve bunun sayesinde başarı geldiğine atıfta bulunan Türkeş, şunları yazmıştı: "Milliyetçi hareket, tek başkan, tek meclis sistemini savunur. Çağımız kuvvetli, adil ve hızlı icra çağıdır.

Türk milleti, dünya imparatorlukları kurduğu devirlerde kuvvetli, adil ve hızlı icra sistemini uygulamıştır, kuvvetli ve hızlı icra, icra gücünün tek elde toplanmasıyla mümkündür.

Bunun için tarih ve töremize uygun olarak başkanlık sistemini savunuyoruz. İcrayı, cumhurbaşkanlığı ve başbakanlık olarak ikiye bölemeyiz.

Her konuda bütünleşmeci olduğumuza göre, icranın başında da bütünleşmeci olmalıyız.

Türk tarih felsefesi ve tarihinde icra organı hiçbir zaman bulunmamış yani tek bir başkan tarafından yürütülmüştür.

Milliyetçi Türkiye'de de demokratik milli cumhuriyet ilkesi içinde başkan, Türk milletinin yürütme organının tek başı olacaktır.

Tek başkan sistemine uygun olarak yasama organı yönünden de tek meclis sistemini savunuyoruz.

Avrupa krallık veya federal devlet rejimlerinin bir mirası olan senatonun, millet meclisi yanında yasama işlerini geciktirdiği bir hüviyet taşıması dolayısıyla kaldırılmasını istiyoruz."

Merhum Türkeş kitabında böyle yazmış, bu düşünce ve fikirlere sahip olduğunu yazılı halde dile getirmiş.

MHP’liler için Merhum Türkeş’in ve onun yolunda giden liderleri Devlet Bahçeli’nin görüş, düşünce ve fikirleri çok önemlidir.

Merhum Türkeş’in yolunda giden onun fikirlerini önemseyen onun fikir ve düşüncelerine kendi yaşamında ilke edinen tüm MHP’liler de bu yüzden EVET diyor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Oktay Mermer Arşivi
SON YAZILAR