Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

MİLLET DİKTATÖR GÖRSÜN

MİLLET DİKTATÖR GÖRSÜN

Hep söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim.

Türkiye’de uzun yıllardan beri en büyük eksiklik, muhalefet!  Muhalefet ağzını açtığı zaman ne diyecek diye pür dikkat ona odaklanmalıyız. Konuştuğu zaman parmak bastığı konular bizim konumuz olmalı. Dillendirdiği şeyler millî olmalı. Konuşmak için konuşmak yerine, konuştuğunda iktidarı sallamalı. Nefesi iktidarın ensesinde olmalı ki, iktidar da her attığı adımın hesabını nasıl vereceğini bilmeli. Yani, herkesin saygı duyacağı bir muhalefet olmalı.

Bizdeki  muhalefet  “slogan muhalefeti.”  Bozuk plak gibi hep aynı konunun etrafında dönüp duruyor. Yani havanda su dövmekten öte, yaptığı hayırlı bir şey yok. Bir de kopya çekmekten zevk alıyorlar. Biri ne derse, öteki de onun aynısını söylüyor. Mesela biri Cumhurbaşkanına “Diktatör” diyor, öteki de mal bulmuş magribi gibi aynı şeyleri dillendiriyor.  Bir diğeri “Hırsız” diyecek oluyor, bir bakıyorsunuz sağcısı da solcusu da aynı şeyleri söylüyor. Söyledikleri kendi seçmenlerine mesaj vermek olunca ülkenin yarısı bile inanmıyor bu söylenenlere.

Bir diktatör düşünün ki, ona iftira atılıyor olsun. Bir diktatör düşünün ki, ona hakaret ediliyor olsun. Bir diktatör düşünün ki, ailesine söylenmedik söz kalmasın. Dünyada var mıdır böyle bir diktatör? Dedikleri gibi olacak da, onlar da  “Nasıl olsa tazminatla hallederiz” diyerek ağızlarını açacak, gözlerini yumacaklar. Yemezler !

Cumhurbaşkanının zaman-zaman atarlandığı oluyor. Kasımpaşalı tavrıyla söyleyeceklerini söylüyor. Bazılarının ağzının payını da veriyor.  O kadar da olacak. Pısırık, protokol adamlığının ötesine geçemeyen, kalem efendisi olmasını da zaten sevenleri istemiyor. Sevenleri Cumhurbaşkanını o tavırlarıyla seviyor. Reis’e de yakışıyor canım.

Bazı söylemler milletimizin kanına dokunmaktadır. Arının deliğine çöp dürter gibi, ortalığı karıştırmak niyetiyle söylenen sözler hiç de kabul edilecek  şeyler değil. Tam da burada “Keşke gerçek anlamda bir diktatör olsa da bunlara hak ettiklerini verse” diyoruz, bilesiniz. Ve bilesiniz ki Milletimiz yürek soğutacak çözümler bekliyor.

Yapılan ihanetler, hainlerin kesesine kalmamalı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR