Muzaffer Kırmacı

Muzaffer Kırmacı

Millî iradeye saygılıyız

Millî iradeye saygılıyız

Öncelikle seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Millî İradeye saygılı olmak görevimiz. “Eğmeden, bükmeden, kıvırmadan”  sonuçlara şapka çıkarmalıyız. AKP tek başına iktidara gelseydi de, şapkalar çıkmalıydı ama. Bahanelerin arkasına sığınmadan, dürüstçe, erkekçe sonuçlara saygılı olmalıydık. Bugün benim kabullendiğim gibi.

Yarınlar neler getirir göreceğiz. Ama ilk tepkiler Perşembenin gelişini Çarşambadan gösteriyor sanki. Zafer sarhoşluğunu üstünden atamayanlar uçup, konamıyorlar. Seçim meydanlarında aslan kesilenler saçları önlerine düşünce sorumluluktan kaçıyorlar. “Ben ana muhalefet olmaya razıyım” anlayışı meydanlardaki kükremeye hiç de yakışmıyor. Elini taşın altına koymak demek ki yürek istermiş. Seçmen hiçbir partiye “Ana Muhalefet” olsun diye oy vermez.

Kılıçdaroğlu, bildiğimizden farklı değil. Seçimin mağlubu olmasına rağmen, galibi gibi davranmayı da ancak Kılıçdaroğlu becerebilirdi. Öyle de yaptı. 60 yıldır iktidar yüzü görmeyen bir parti, AKP’nin tek başına iktidara gelememesini zafer kabul ettiğine göre, önümüzdeki yeni 60 yıllarda da tek başına iktidar olamayacağı bu günden görülüyor. Demek ki neymiş? Milletin boş vaatlere karnı tokmuş.

HDP’nin mevcut durumunu büyük bir zafer gibi göstermek de projenin bir parçası. Ortada zafer olacak bir durum yok. Eğer tek başına bu sonucu alabilseydi, belki o zaman “Başarı” denebilirdi. Zaten kendileri de bunun farkında. “Emanet oylar” kavramını bizzat sözcüleri dile getirdi. Esas övünmesi gerekenler herkesin malumu.

Dedik ya Demokraside sandıktan çıkana şapka çıkaracağız. Saygılı davranacağız. “Sandık her şey demek değildir” gibi felsefi laflar etmeyeceğiz. Halkın iradesini, “bir yerlerini kaşıyan, göbekli, kıllı”  tanımlamaları ile küçümsemeyeceğiz. Çünkü sandık her şeydir. Hoca Nasrettin’in dediği gibi kazanın doğurduğuna inanıyorsak, öldüğüne de inanacağız.

Seçmene ve tercihine saygımızı saklı tutarak şunu da söyleyelim.

Seçmen, keşke iktidar partisini ikaz edeyim derken kantarın topuzunu kaçırmasaydı. Ya,  daha ciddi ikazda bulunsaydı da, her hangi bir partiyi tek başına iktidara taşısaydı. Ya da mevcut iktidarı kıl payı iktidarda tutsaydı. Bu millet koalisyonlardan çok çekti. En kötü iktidar, en iyi koalisyondan iyidir çünkü.

Önümüzdeki günler bu günümüzden kötü olmasın inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Muzaffer Kırmacı Arşivi
SON YAZILAR