Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Modern bir spor salonu istiyorum

Modern bir spor salonu istiyorum

Seydişehir'de yaklaşık 40 yıl önce yapılan spor salonu bir süre önce belediye tarafından bir milyon liranın üzerinde bir harcama yapılarak tamamen yenilendi. Ömrünü çoktan doldurmasına rağmen Spor salonunun tamamını elden geçirerek yenileyen belediyenin bu çalışmasını yürekten destekliyorum.

NELER YAPILDI

Spor salonu öncelikli olarak, soğuk kış ve yazın aşırı sıcaklara karşı daha dayanıklı olabilmesi için dış cephe yalıtım kaplaması yapıldı, yeniden boyanarak görsel güzelliğe de önem verilerek temiz bir görünüme kavuşması sağlandı.

Çatı tamamen sökülerek sandwich panel kaplaması yapıldı.  Dış ve iç mekan kapı ve pencereleri PWC sistemleri ile yenilendi.

Deforme olan dış mekan merdivenleri traverten ile kaplanıp, merdiven korkulukları ve İç mekan tamamen yenilendi, zeminler seramik kaplaması yapıldı, tavanlar ise alçı kaplama ile kaplanarak modern bir görünüm elde edildi.

Kısaca emektar spor salonu tepeden tırnağa yenilenerek sporculara daha iyi şartlarda antrenman ve spor yapmalarına elverişli bir ortam oluşturuldu.

Bilindiği üzere Seydişehir'de her geçen gün sporcu sayısı artmaktadır. Belediyenin desteğinin bunda büyük katkısı var.

Sporcu sayısının hızla artması olumlu ve son derece sevindiricidir. Ama en önemlisi Seydişehir’in Voleybol birinci ligde oynayan ve başarılı bir voleybol takımı da var. Bu takım birkaç yıl sonra Efeler Voleybol Ligi’ne yükselecek. O zaman Türkiye’nin marka takımları Seydişehir’e gelecek.

Bu takımları bu spor salonunda mı ağırlayalım? Gülerler bize.

Gelişen teknoloji ile birlikte gençlerin zararlı alışkanlıklara alışması ve ulaşması çok kolay hale gelmiştir.

Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan uzak tutmanın en kolay yolu spor, doğa gezileri ve benzeri sosyal aktiviteler ile meşgul olmalarını sağlamaktır. Bunun içinde gerek takım sporlarında ve gerekse bireysel sporlarda tesis yapımına önem verilmesi sağlanmalıdır.

Spor salonunun yenilenmesinde hiçbir masraftan kaçınmadan baştan sona yenileyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

SPOR SALONU MODERNİZE EDİLDİ AMA!           

Seydişehir emektar spor salonunun yanında üniversite bünyesinde bir spor salonu daha var, Üniversite bünyesindeki spor salonu hem küçük, ilçe merkezine uzak, hem de tavan zemine çok yakın olduğu için voleybol ve basketbol maçlarında elverişli müsabaka yapma imkanı vermiyor.

Modernize edilen Atatürk kapalı Spor salonu voleybol ve basketbol müsabakaları için daha elverişli. Ama tek tribünlü ve ömrünü de doldurdu.

Türkiye’de artık böyle miladını doldurmuş bir spor salonu kalmadı.

Diğer yandan 60 Evler ve mevcut spor salonu yanına yapılan iki sentetik çim sahamız var. Işıklandırma olmamasına ve sosyal alanı olarak yetersiz olsa da kısmen ihtiyacı karşılıyor.

Sosyoekonomik ve kültürel yapısı, tarihi, coğrafyası, sportif faaliyetleri, belediye hizmetleri ve temiz bir kent olma özelliği ile bölgenin lideri olan Seydişehir' e yeni ve modern bir spor salonu yapılma zamanı gelmiştir.

Buradan Kaymakam Aydın Erdoğan’a, Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a, AK Parti İlçe teşkilatına bir çağrı yapmak istiyorum.

14 yıl Seydişehir ve Konya ya hizmet eden Harun Tüfekçi Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı… Tüfekçi’nin de desteği alınarak Seydişehir'e dört tarafı tribünlü, modern, bireysel ve takım sporlarına hitap edecek bir spor salonu yapılması için gerekli adımların atılmasını talep ediyorum. Seydişehir'e yeni ve modern bir spor salonu yapılması gerçekten ihtiyaç haline geldiğini hatırlatmak istedim.

               

               

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR