Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu

Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu

Mübarek Günlere Doğru

Mübarek Günlere Doğru

Nisanın yirmisinden önce Kutlu Doğum Programları başladı. Bu günler bir Müslümanın eksiklerini gidermeğe çalıştığı, yeni bilgiler ve kulluk yolları kazanmağa gayret ettiği, üç aylara hazırlık günleri olmalıdır. Ailede başlayan Peygamber sevgisi ve bağlılığı, öğrenim dönemlerinde gelişmeli ve hayatın her safhasında bize rehberlik ederek, Allah’a kul olmayı, istikametli yaşamayı, ahlakı ön planda tutmayı, kardeşliği ve sulh içinde hayat sürmeyi öğretmelidir.

Recep ayı Konya örfünde “Şivliliği ile” kutlanan ve çocukluk yıllarının en güzel hatıralarının toplanıp derlendiği günlerdir, Bugün seksenlik olanlar, kendi günlerini; şak çerez, kuru üzüm ve piynir şekeri ile hatırlarlar. Ayvalı sokakta Şükrü Bey amcanın evinde şivlilik alan çocuklardan biri, caddeye doğru şöyle bağırmıştı; “leeeen! Sokağın içindeki amca kaaatlı şeker viriyor, oraya gidin!”.

Mahallenin belki de sayılı fakirlerinden biri, fakat görgüsü ve dindarlığı ona böyle masraflı bir işi yaptırıyor. Bugünün çocuklarında her tür şeker çikolata ve lüks yiyecek verilmektedir. Onlar için en güzel taraf, arkadaşlarla birlikte böyle toplu bir şenliğe katılmak ve akrabaları, komşuları ziyaret etmek. Ha unuttuk neredeyse, Ayvalı sokak nerede öyle mi? Şehrin güneyinde, Eski en eski garaja yakın olan Sarıyakup mahallesinde.

 

Receb-i Şerif, Şa’ban-ı Muazzam renken Allah nasip ederse Ramazan el-Mubarek’e kavuşacağız, Yine bir gufran mevsimi, yeni bir af ve mağfiret zamanı. Allah ömür versin kavuşalım inşallah.

 

Zaman zaman “Doygunluktan” şikayet ederiz. İmkanların bolluğu dinimiz konusunda bizi l930’lu yılların da gerisine götürdü. Tez elden şunu öğrenmek ve kafamıza koymak durumundayız; “Her Müslüman, dinini öğrenmek, yaşamak, anlatmak, yaymak, korumak ve Allaha kul olmak zorundadır. Bizden önceki Kitabi dinler bugün Ruhaniler ve kardinaller eliyle yayılmakta, korunmaktadır. Bizde durum böyle değildir. Ümmet bu görevi unuttuğu için, imamları camiye gelmediği zaman hep cami kapısına bakmakta, kendisinin imam olarak görev yapması zorunluluğunu hiç düşünmemektedir. Rasül-i Ekrem’in devamı Ümmetin her ferdinin yapacağı görevle, temsille sürdürülecektir. Tez elden herkes yeniden görevinin başına toplanmalı, eksiklerini gidermeli ve bu “doygunluk” daha tehlikeli olmamalı, fazla sürmemelidir. Herkese hayırlı Kutlu doğum haftaları, üç aylar ve Ramazanlar. Feyizli ve bereketli kulluklar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Prof. Dr. Ali Osman Koçkuzu Arşivi
SON YAZILAR