Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Ne demişseniz o olsun

Ne demişseniz o olsun

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn.Tahir Akyürek ilklerle tarihe geçti. Konya’mın en uzun süreli seçilen Belediye Başkanı, Büyükşehir Belediyeler Yasası ile yetkilenmiş ilk belediye başkanımız, 1999 yılında adaylığı açıklanan ilk 3 Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan biri, ülkemin en yüksek oyuyla seçilen başkanlarından. Hizmet olarak da devasa temalı parklar, lokalizasyonu tartışılsa da Bilim Merkezi, Bedesten Restorasyonu, Mevlana Kültür Merkezi, Torku Arena Stadı gibi güzel eserler ile anılacak kuşkusuz. Ellerine ve ekibine sağlık ancak “belediyecilik makam değil sorumluluk” sözünün sahibi Sn. Başkanımızdan başka eserler de bekliyorum. Mart 2009 tarihinde Sn. Oğuz Akçakoca ile yaptığı röportajında açıkladığı projelerden” Eski Sanayi Dönüşüm Projesi”, “KonyaRay yatırımları (Adliye –Alaaddin 7 km’lik hat, mevcut hatların hafif metroya dönüştürülmesi, şehir içi banliyö seferleri)” “Karatay’a 10000 kişilik kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve velodrom” henüz faaliyete geçmedi. Aynı şekilde Ocak 2014 tarihinde açıkladığı “Konya Kış Sporları Derbent Kayak Merkezi”, “Beyşehir-Derbent-Derebucak-Hüyük-Ilgın, Doğanhisar, Akşehir Havzası Eşrefoğlu Bölgesi’nin cazibe merkezi/Konya Banliyösü dinlenme alanı” olarak değerlendirilmesi, “Tarım ve Hayvancılık Organize Bölgesi ve Tesisleri” de heyecanla gerçekleşmesini beklediğim projelerden. Elbette en büyük “açık hava müzesi” olarak açıkladığı düzenlemeler, ihalesi gerçekleştirilen ancak gelişmeler hakkında bilgimiz olmayan “Kılıçaslan Köşkü Restorasyonu ve çevre düzenlemesi” de kentime önemli katkı sağlayacak eserler.

Sn. Akyürek kentimi “ Kadim Başkent” olarak tanımlıyor haklı olarak. Başkent hele hele Sn. Başbakan’ın kenti her daim özenli, süslü, makyajlı olmalı. Modern bir kente yakışmayacak görüntüler kısa süreli bile olsa görülmemeli. Kent adım adım gözden geçirilmeli ve çöken kaldırım, kazılmış asfalt, yakışıksız görüntü, boyasız alt-üst geçit, bakımsız görüntüler acil bir ekip tarafından hemen onarılmalı ve yok edilmeli. Bunu bazı belediyeler “Kent Estetiği Daire Başkanlığı” gibi birimlerle çözmeye çalışmakta. Bence muhtarlardan, Meclis Üyelerinden, özelliği olan bölgelerde turizm zabıtası gibi birimlerden hatta 24 saat ihbar hattı ile vatandaşlardan bilgi alınıp mobil ekipler devreye sokulmalıdır. Ben Sn. Başkanımın bugüne kadar yalnızca bir kez tramvay renkleri için başvurduğu halka gitme yöntemini de daha fazla uygulamasını diliyorum.

Tüm Belediye Başkanlarıma nice güzel eserler kazandırmaları umuduyla başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR