İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Nerde Yanlış Yapılıyor

Nerde Yanlış Yapılıyor

Hatayspor bu sezon süper lige çıkmış bir takım olmasına rağmen gerçekten iyi bir kadro kurmuşlar. Lig başlamadan önce kamp kadrosuna on altı oyuncuyla başlayıp ki bunların dört tanesi alt yapıdan getirdikleri oyunculardı. Lige başlanmasına sayılı günler kala nasıl bir scout izlemeleri varsa gerçekten getirdikleri oyuncular takıma iyi adapte olmuşlar ve bunu ligdeki sıralamalarında da görüyoruz. Bireysel olarak yetenekli oyuncuları olması ve takım olmayı bilmeleri rakibi gerçekten havaya sokmuş ve sahadan yenilgiyle ayrılmış olduk.

Konyaspor ise kamp kadrosunu tam olarak kuramadan istenilen oyuncuları ister mali açıdan deyin  isterseniz beceriksizlik deyin doğru dürüst transfer yapamadan lige başlamış bir takım olarak bu lige başlamış oldu. Bu sezon süper lige çıkan üç takımdan ikisi Konyaspor’dan hem üstün top oynuyor hem de sıralamada Konyaspor’ un üstünde yer almaktadırlar.

Bu sezon yirmi bir takımla oynandığı için fikstürün daha sıkışık olduğunu düşünürsek kadro derinliğinizin olması gerekiyor. Aynen bu şekilde sakat oyuncularınızın çok olmasından dolayı yedek kulübesine bakarsanız sahaya sonradan oyuna girecek oyuncu bulamadığınızdan dolayı maçı en fazla bir ya da iki oyuncu değiştirme hakkını kullanırsınız. Bu da zaten zayıf olan takımınızı daha da aşağıya çekmektedir.Üstüne bir de sahada oynayan oyuncularınızın bazılarının performansı düşük olursa yenilgi kaçınılmaz olur. Hatayspor maçında da gördük ki bireysel hatalar daha çok tekrarlanıyor. Yediğimiz ilk golde Abdulkerim’in ikincisinde ise Ahmet Çalık’ın büyük hatası var. Bu hataları bir önceki maç olan Rizespor maçında da görmüştük. Demek ki maçtan sonra yapılan hatalara ya bakılmıyor ya da aynı hatalar tekrarlanıyor. Maçta iyi niyetli oynayan oyuncularımız var ama onlarında bir yere kadar yeteneği olduğundan dolayı sonuçlar istediğimiz gibi olmuyor.

Bazı taraftarlarımız İsmail Kartal’ın yetersiz olduğunu düşünebilir. Ama şu bir gerçek ki inanın başka hoca da gelse bu takımla ancak bu kadar puan toplanabilir. İsmail Kartal’a kızana kadar daha çok kızacağımız insanların olduğunu düşünüyorum. Bu Konya şehrini bu hale getirenler kenarda sus pus beklemesini iyi bilirler. Ondan sonra da derler ki ben mi çıkıp oynayacağım. Bizde diyoruz ki işte oynanan oyun ortada kim oynayacaksa bulup oynatın demesini bilmeliyiz. Demeliyiz ama kime demeliyizi de futbol kamuoyuna bırakmak gerekir.

Son olarak bu “Var” da nasıl bir protokol  işliyor hala anlamış değilim. Konyaspor’un atmış olduğu ikinci golde ofsayt veriliyor. Ofsayta bakıldığı zaman golden önce en az altı ya da yedi pozisyon geçiyor ve en başa geri dönülüyor. Bu “Var” bi çözemedik ya da çözdürmek istemiyorlar.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR