"Öğrencilerimizin yüzde 30'u mezun olmadan iş buluyor"

"Öğrencilerimizin yüzde 30'u mezun olmadan iş buluyor"
ODTÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Sürücü:"Mühendislik fakültesi mezunları 1 ay ile 2 ay arasında iş bulurken, eğitim fakültesi mezunları ise yaklaşık 2 ayda işe giriyor. ODTÜ öğrencilerinin mezun olmadan iş bulma oranı ise yüzde 30 civarında"

ANTALYA (AA) - Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektör Danışmanı Prof. Dr. Barış Sürücü, üniversitelerindeki öğrencilerin yaklaşık 3'te 1'inin mezun olmadan iş bulabildiğini bildirdi.

Rehber öğretmenlere eğitim semineri vermek için Antalya'ya gelen Sürücü, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Yıldırım ve ODTÜ Antalya Mezunları Derneği Başkanı Yıldırım Şimşek ile bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Üniversiteleri hakkında bilgi veren Barış Sürücü, "Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği" faaliyeti kapsamında 2015 dönemi için Ulusal Ajans tarafından verilen hibede, Türkiye için ayrılan bütçenin yüzde 61'ini tek başına ODTÜ'nün aldığına dikkati çekti.

Sürücü, bunun ODTÜ'nün uluslararası bir üniversite olduğunun en önemli göstergesi olduğunu kaydetti.

ODTÜ bünyesindeki "Kariyer Planlama Merkezi" tarafından 2013'te mezun olan öğrenciler arasında profil araştırması yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Sürücü, "Araştırmaya göre mühendislik fakültesi mezunları 1 ay ile 2 ay arasında iş bulurken, eğitim fakültesi mezunlarını ise yaklaşık 2 ayda işe giriyor. ODTÜ öğrencilerinin mezun olmadan iş bulma oranı ise yüzde 30 civarında. Üniversitemiz mezunlarının yaklaşık yüzde 80'i eğitim gördükleri alanlarda işe giriyor" dedi.

Barış Sürücü, ayrıca başka bir araştırmanın sonucuna göre de şirketlerde "üst düzey yönetici" olarak görev yapanların yüzde 14'ünün ODTÜ mezunu olduğu bilgisini de paylaştı.

- "ODTÜ'nün prestij projesi"

Prof Dr. Ali Yıldırım ise Kuzey Kıbrıs Yerleşkesi'nin, ODTÜ için yeni bir iddia ve prestij projesi olduğunu ifade etti.

Söz konusu yerleşkenin Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümetlerinin ortak geliştirdikleri bir proje olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Özel statüde bir devlet üniversitesi olan ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nün temel prensibi, 60 yıldır eğitim veren ODTÜ Ankara Kampüsü ile aynı anlayış ve değerlendirme standartlarıyla eğitim vermek" diye konuştu.

Ali Yıldırım, geniş burs imkanı sağlayan üniversitelerine daha fazla Antalyalı öğrenci beklediklerini de sözlerine ekledi.

Yıldırım Şimşek de Antalyalı ODTÜ öğrencilerine başta burs olmak üzere ellerinden gelen bütün destekleri verdiklerini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.