İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

Oyun İyi Skor Kötü

Oyun İyi Skor Kötü

Özlemişiz…

Aradan geçen yaklaşık üç aylık bir zamandan sonra Cuma günü tekrar başlanan liglere gerçekten özlem duymuşuz.

Keşke bir de Konyaspor kazansaydı daha mutlu olurduk. Biz maça başlamadan önce lige verilen arayı iyi değerlendirmeyi umut ederken hala gol yollarında sıkıntı çekmemiz anlaşılır gibi değil. Gol yollarında sıkıntı çekiyorsanız ligde kalmanız biraz mucizelere bırakmış olursunuz.

Maça gelecek olursak Konyaspor ilk yarı deplasman da olmasına rağmen rakibinden daha istekli ve daha arzulu başlamıştı maça. Bunun da istatistiklere yansıdığını görüyorduk. Her şey güzel gidiyor derken dakikalar otuz dokuzu gösterdiğinde müzmin sakat Hurtado yine sakatlanmış ve yerini Jevtovic ‘e bırakmıştı. Anlaşılan lige ne kadar ara verilirse verilsin Konyaspor Hurtado ‘dan artık verim alamayacağı aşikardır. Geldiği günden beri doksan dakika kaç sefer sahada kaldığı kaç dakika top oynadığı ortada. Gel gelelim maça dönersek yerine giren Jevtovic sahanın en iyilerindendi. İlk yarı sayısız pozisyon kaçırdığımız rakibin kendi sahasına hapsolduğu bir maç izlemiş olduk. Şu bir gerçek ki Ömer Ali ve Skubic’e bazen kızsak da takımın vazgeçilmez oyuncularından olduklarını bu maçta görmüş olduk. Mecburiyetten dolayı Skubic’in bölgesinde Ali Turan’a yer vermesi hocanın ve Ali Turan’ın bindirme yapamaması ayrı bir handikaptı takım için.

İkinci yarı başladığında ilk yarı nasıl rakip kendi sahasına çekilip top oynadıysa ikinci yarıda tam tersi oldu ve Konyaspor çekildi rakip bastırmaya başladı. İstedikleri golde elli dokuzuncu dakikada gelmiş oldu. Ama hemen arkasından jevtovic güzel bir vuruşla takımına beraberliği getirdi. Bu beraberlikten sonra Konyaspor yine oyunu eline almış oldu. Shengelia’nın o bom boş pozisyonda kalıpta topu içeri gönderemeyip göklere dikmesi oyunun rengini değiştirdi. Eğer o gol girse skorda açılacaktı. Rakipte yine geldikleri bir pozisyonda boş geçmeyip üstünlüğü ellerine aldılar. Bu skorla da maç bitmiş oldu.

Geçen ki yazımda belirttiğim gibi Konyaspor’un fikstürü iç açıcı değil. Zor rakiplerle oynayacağız. Bunlardan birisi de Sivasspor. Bu maçı ne yapıp edip kazanmamız lazım. Kazanamadığımız taktirde Konyaspor için artık dönüşü olmayan bir yola girmiş olacağız.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR