İbrahim Yapıcı

İbrahim Yapıcı

PARA BARONLARI NE YAPMAK İSTİYORLAR...

PARA BARONLARI NE YAPMAK İSTİYORLAR...

Sevgili okurlar bildiğiniz üzere ben şahsım daha çok spor yazıları ile karşınıza çıkıyorum. Fakat bu hafta farklı bir konu ile karşınıza çıkıyorum.

Bilindiği üzere geçen hafta ekonomi alanında dolar ve euro’nun TL karşısında aşırı yükseldiğini hep beraber şahit olduk. Daha sonra açıklandı ki bu yükseliş bir tesadüf değil ve arkasında BNP Paribas , Citibank ve UBS bankaları var, yani dünyanın en büyük banka ve finans kurumlarından üç para imparatoru. Bilmeyenler için söylüyorum bu üç bankanın da sahibi Rotschild ailesi.

Dünya Covid19 ile mücadele ederken ve yüz binlerce kişi hayatını kaybederken bu üç banka işi gücü bıraktı ve Türk ekonomisiyle uğraşmaya başladı. Gerçi daha öncede buna benzer ataklar yapmışlardı ve yapmaya da devam ediyorlar. Ellerinde olmayan Türk Lirası ile ülkemizden döviz alıyorlardı. Fakat almalarında bir sıkıntı yok ama ellerinde Türk Lirası olmayınca nasıl alabiliyorlardı bu dövizleri. Yani hedef doğrudan Türkiye ekonomisiydi.

Dünyayı yöneten tüm ekonomi baronları gibi Rotscild ailesi de biliyor ki virüsten sonra Türkiye ekonomisi yükselişe geçecek. Sebebine gelince Çin’de iş yapan firmalar daha çok Türkiye’ye gelecek ve bu sebepten dolayı bir şeyler yapmaları gerekiyordu.

Türkiye’nin kendi bölgesinde giderek gücünü göstermesi Libya’da Suriye ve Afrika ülkelerinde etkisinin artmasından dolayı tedirgin oluyorlardı. Türkiye’nin hele hele Libya’da Ulusal Mutabakat Hükümetini desteklemesinden sonra orada işler bir anda tersine döndü ve Hafter güçleri önemli ölçüde kayıp ve toprak vermeye başladı. Tabii ki burada UMH galip gelirse bir yandan da Türkiye kazanmış olacak. Bunun içinde Türk Ekonomisine saldırı oluyor ki bizim bakışımızı başka tarafa çekmek istiyorlar.

Libya, Arap Baharının başladığı 2011 yılından beri çatışmaların merkezi. Türk toplumu sınırının başında göç derdiyle uğraşırken yönünü bu tarafa çeviremiyordu. Ancak ne zaman Deniz Yetki Alanı Sınırlandırması ortaya çıkınca her kez bir anda yönünü Libya’ya çevirmiş oldu.

Yıllardır bu ülkenin parasını bloke eden bu bankalar Libya’da savaşın bitmesini istemiyorlar. Eğer Libya’da savaş biterse o bloke ettikleri paralar ellerinden çıkacak ve büyük zarara uğrayacaklar. Bu paralarda dolayısı ile Libya halkına gidecek. Bu muazzam paranın kontrolü kime geçecek dertleri o. Türkiye perde arkasında bu parayı yönetir mi diye çıldırıp duruyorlar.

Tabii ki bu ekonomi baronlarının Türkiye içinde de destekçileri mevcuttur. Ekonomi kötü olsun ki hükümet zayıflasın diye ellerini ovuşturan bir kitle daha var. Bunların derdi ekonomi falan değil hükümet gitsin de nasıl giderse gitsin diye köşede merdiven altında beklemekteler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İbrahim Yapıcı Arşivi
SON YAZILAR