Hasan Durucan

Hasan Durucan

PARDON

PARDON

Ne yazalım ki bugün buraya? Euro 2016 Fransa'daki başarısızlıklarımızı mı yazalım yoksa 2018 Dünya Kupası Grup elemelerinde Rusya yolundaki ümitsizliğimize mi değinelim?

Fransa'ya birçok etkenin oluşumuyla şans eseri gidip tekrar boyun bükerek döndüğümüzü mü yazalım yoksa o ümidin 2018 yolunda neredeyse yedi maç kala bittiğini mi yazalım?

Fatih Terim ile Arda Turan arasında geçen fakat milletin bilmediği bu gizemli olay hakkında saçmalayalım mı yoksa Terim'in yakasına yapışıp Arda'nın nerede olduğunu mu soralım?

Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın bir ego uğruna mı yoksa haklı davanın nihai sonucu olarak mı kadroda göremiyoruz? Avrupa kupalarına direk katılmayı hak eden lig üçüncüsü temsilcimiz Konyaspor'un başarılı file bekçisi Serkan Kırıntılı'nın neden yedek dahi olsa kadroya alınmadığını mı soralım yoksa Arda'nın, Selçuk'un hatta Burak'ın boşluğunda Ali Çamdalı'nın, Ömer Ali Şahiner'in neden geniş kadroya bile giremediğini mi tartışalım?

Konya Büyükşehir Arena'da Ukrayna karşısına iki forvetle çıkıp aradan üç gün sonra deplasmanda İzlanda karşısında forvetsiz gol aradığımızdan mı söz edelim yoksa İzlanda da kendi kalemizden havalandırdığımız topu derslere konu olabilecek tarzda on saniye içerisinde toplam üç dokunuşla nasıl filelerimizde gördüğümüzü mü yazalım?

Adı Milli olan takımın ruhunu kaybettiğini mi yazalım yoksa milli ruhun nasıl olması gerektiğini tek tek madde madde mi sıralayalım? Yenilerek başarıya giden bir yol var da biz mi görmüyoruz yoksa her başarısızlık yeni başarının kapılarını mı aralayacak?

Evet, soru sormaktan başka yazacak bir şey bulamıyorum. Aslında yazacak o kadar şey var da dilimi kana bulamak istemiyorum. Bu ülkede bu kadar kahraman dünyalık arzularını bir kenara bırakıp canını feda edip vatanı uğruna şehit olurken milli ruhu kaybedip sadece adı milli takım kalan futbolcu zümresi ve teknik heyetinden başarı beklemek hata sanırım.

Elbette millet olarak başarının olduğu kadar başarısızlığın da yanındayız fakat o milli formalar milli aşkla terliyorsa bu halk bu takımı bağrını basacaktır. Şimdi milli takımı bir kenara koyup Rabbim şehitlerimizin kabrini nur mekanını cennet eylesin diyorum. Bu ülkenin asıl kahramanı onlardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Durucan Arşivi
SON YAZILAR