Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Parlayamayan Yıldızlar

Parlayamayan Yıldızlar


Bugünlerde hepimiz gıpta ederek Emre Mor'u konuşuyoruz. Umarım yıldız adaylığından yıldızlığa geçer ve yıllar boyu Türk milli takımına katkı sağlar. Ülkemizde zar zor futbolcu yetiştiriyoruz ve maalesef bu kişilerin kendilerini  geliştirip  yıldız olmaları konusunda da çok başarılı değiliz.
2005 Avrupa Şampiyonu ve peşinden Dünya dördüncüsü U 17 milli takım kadromuzu incelediğimizde Volkan Babacan, Onur Recep Kıvrak, Caner Erkin, Nuri Şahin  bugün de A Milli Takım düzeyinde futbol yaşantılarını sürdürüyorlar. Ferhat Durmaz (Hanover), Murat Duruer (Rize) , Aydın Yılmaz (Kasımpaşa)günümüzün süper lig oyuncuları. Erkan Ferin Büyükçekmece Belediyespor, Harun Karadaş Çarşambaspor futbolcuları. Özgürcan ve turnuvanın gol kralı Tevfik Köse sezonu Boluspor'da tamamlayıp halen yeni takımları belli olmayan oyuncular. Anıl Taşdemir Adanademirspor, Emre Balak Kocaeli Birlik ,Umut Salgınoğlu Bergama Belediye (2012 sezon sonu mukavele bitimi) ve Muhammet Ali  Atam İfaspor'da 2013 sezon sonu mukavelesi bitmiş oyuncular. 
Milli futbolcumuz Ömer Ali Şahiner'in de görev aldığı UEFA 2011 19 yaş altı futbol turnuvası maçlarında milli formayı giymiş oyuncularımızın bugünlerine baktığımızda tablo maalesef gene çok farklı değil. Sezer Özmen Alanyaspor, Ömer Ali Şahiner Konyaspor, Muhammet Demir Trabzonspor, Engin Bekdemir geçen sezon Eskişehir, şu an Osmanlıspor'un süper lig oyuncuları. Diğer oyuncular üst lig ve milli takım oyuncuları değiller.
Yıldız adaylarımız kendilerini geliştirip yıldız olma konusunda sıkıntıdalar. Kariyer planlamalarında genç oyunculara destek verecek profesyoneller çoğu kulüpte mevcut değil. Profesyonel futbol takımlarımızın yöneticileri amatör. Ben zaten kendi iş yaşamlarında çok başarılı kulüp başkanlarının yönettikleri profesyonel kulüplerde kendi şirketlerindeki başarılarını tekrarlayamamalarına ve zarar bilançolarına şaşıyorum. Genç futbolcuların bedenen ve psikolojik olarak yaşamlarının planlanması, mentor desteği, bilimsel gelişme izlemleri olmalı. Elbette daha fazla forma şansı bulabilecekleri yarışmacı kategori takımları bulunmayışı da gelişmelerinin önünde önemli bir eksik. Sonuçta değerlerimizi yitiriyoruz.
Konyaspor'un 2011- 12 sezonunda aldığı transfer yasağı bir çok altyapı oyuncumuza üst ligde oynama imkanı getirdi biliyorsunuz. Bu gençler de formalarının hakkını sonuna kadar vererek gurur ve başarı getirdiler kentimize. Emeği geçen değerli hocalarımıza şu an aktif görevde olmasalar da şükran borçluyuz. Selim Ay, Ömer Ali Şahiner artık takımımızın gelişmelerini sürdüren deneyimli profesyonelleri. Yeni sezondaki formlarıyla yeniden milli formaya kavuşmalarını diliyorum. Halil İbrahim Sönmez, (18 maç 560 dakika), Volkan Fındıklı (16 maç 966 dakika) Abdülkerim Bardakçı (7 maç 370 dakika) giderek daha fazla süre alma kapasitesindeki gelişen oyuncularımız. Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası maçında Etimesgut Belediyespor'a gol atan Emre Can Atila gelecek vaat eden önemli bir değerimiz.
Ben altyapı oyuncularımızın kategorilerinde milli takımlar düzeyine erişmelerini; kadromuz gençlerinin de hızla gelişmelerini; aldıkları formayı vermeyerek yıldızlarını parlatmalarını diliyorum. Akademileşen altyapı, Sn. Şan'ın tesisleşme sözü; genç oyuncularla ilgilenmesi ile tanınan değerli hocamız Sn. Aykut Kocaman'ın tüm oyuncularımız ama özellikle gençler için şans olduklarını biliyorum. Elbette kadrosu daha nitelikli oyuncularla takviye edilecek Konyaspor'un kadro rekabeti de mevcut oyuncularımızın gelişmesine katkı sağlayacaktır. 2016-2017 sezonu daha başarılı bir sezon olsun.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR