Mustafa Balkan

Mustafa Balkan

“Pensilvanya Yolcusu Kalmasın…”

“Pensilvanya Yolcusu Kalmasın…”

Konya Barosu Eski Başkanı Av. Fevzi Kayacan’a, Rasyonel Haber’de yazı işleri müdürü iken 16 Ağustos 2014 tarihinde “PENSİLVANYA’DAN İCAZET ALDI MI?” diye bir soru sormuştuk.

Eski Baro Başkanı Kayacan, bu haberden dolayı şahsıma ve gazeteye dava açmıştı.  Ayrıca “Müsvedde” başlıklı bir yazımdan dolayı da iki dava daha açmıştı.

Yalnız Av. Kayacan, sorduğumuz soruya aradan iki sene geçmesine rağmen hâlâ cevap vermedi.

Mahkeme duruşmalarında bir Allah’ın kulu hâkim çıkıp da bizim sorduğumuz soruyu kendilerine sormadı!

Şimdi tutuklu ve kodeste…

Savcılar, inşaâllah bu soruyu tekrar sormuşlar ve Pensilvanya’ya gidip gitmediğini öğrenmişlerdir. Gittiyse FETO'yla neler görüştüğü hakkında sağlıklı bir bilgiye ulaşmışlardır. Daha da önemlisi Konya Adliyesi’ndeki Paralel Yapı’lanmayla ilgili önemli bilgilere ulaşmışlardır, diye düşünüyorum.

Sayın Kayacan’ın nasıl bir ifade verdiğini bilmiyorum.

Konya’dan kendisiyle birlikte Okyanus ötesine kimlerin gittiği ve yanlarında hukukçulardan başka kimlerin oluğu da, verdiği ifade üzerine belki de öğrenilmiştir.

İfadesi elime geçmiş ve tarafıma ulaşmış olsaydı, inanın o bilgileri kamuoyu paylaşırdım.

 

***

Sahi, Pansilvanya’ya Fetullah Gülen’i görmeye Konya’dan daha başka kimler gitti?

Gazeteci-Yazar Fehmi Koru’nun “Cemaat’in Siyasetle Sınavı” adlı kitabındaki bilgilere göre, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Dışişleri Bakanı iken Pensilvanya’ya eşiyle birlikte gittiği ve Fetullah Gülen’le görüştüğünü biliyoruz.

Koru diyor ki, “Son gidişimde (Aralık 2013), iki ay önce (Eylül sonuna doğru) Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun eşiyle birlikte oraya uğradığını öğrendim.

“Hocaefendi’yle uzun uzadıya görüştü” dediler.

……………

Cumhurbaşkanı Gül, o ziyaretten, tıpkı kendilerini izleyen biz gazeteciler gibi, çok sonraları haberdar oldu ve kendisini bilgilendirmeden yapıldığı için kızdı da.” diyor. (Ben Böyle Gördüm, s, 22)
Konya Milletvekili, eski Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nun görevden el çektirilmesiyle ilgili bu ziyaretin bir dahli olup olmadığını ise zaman gösterecek.

Gazeteci yazar Ardan Zentürk’ün, Konya’da kendisiyle röportaj yapmadan önce konuştuğumuzda bana sorduğu sorunun cevabını da o zaman öğreneceğimi umuyorum.

 

***

Gazeteci merakı bu ya…

Konya’dan Pensilvanya’ya Fethullah Gülen’i ziyaret eden siyasiler, milletvekilleri, başkanlar ve iş adamları, sanayiciler ile akademisyenler var mıdır?..

Yine gazeteci merakım nüksetti…

Lütfen!

Kemerlerinizi bağlamayı unutmayınız…

Pensilvanya yolcusu kalmasın!..

Okyanus Ötesine doğru uçağımız kalkmak üzere…

 

MEHMET GÖRMEZ’İN GÖRDÜĞÜ

“Tarihi tecrübe göstermiştir ki, FETÖ'nün içerisinde eğitime tabi tutulan çocuklar dört özelliklerini kaybetmişlerdir.

Birincisi, aklını, ruhunu, kalbini başkasına kiralayacak kadar bir beyin yıkanmasına girdikleri için kişilik ve şahsiyetlerini kaybetmişlerdir.

İkincisi, aile bağlarını, anne baba, kardeş ve akraba sevgisini kaybetmişlerdir. İçine girdikleri yapıyı aile bağlarına tercih etmişlerdir.

Üçüncüsü, millet bağlarını kaybetmişlerdir. Bu yapı içinde eğitim alan çocukların kendi milletlerinin geleceği diye bir derdi olmamıştır.

Dördüncüsü, ümmet bağını, ümmete mensubiyetlerini kaybetmişlerdir. İçine girdikleri yapıyı ümmete mensubiyetin önüne geçirmişlerdir.” (Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanı)

 

GÜNÜN TİVİTİ

Kerim Alastal | كريم ‏@Kerimalastal: 

Gazze'de abluka yüzünden büyük bir elektrik krizi yaşanıyor. Elektrik sorunundan hastaneler, okullar ve daha bir çok kurum hizmet veremiyor.”

Gazze'de ilaç, gıda ve temel insani ihtiyaçları abluka yüzünden bulunmuyor; bunun yanında elektrik de günde sadece 4 saat veriliyor.

Yıllardır ABLUKA altında olan #Gazze'de hayat şartları gün gittikçe daha da zorlaşıyor ve gerçek bir insanı kriz yaşanıyor.

AZİZİM DİYOR Kİ…

İsrail’le yapılan anlaşmaya rağmen bir “açıkhava hapishanesi” durumunda olan Gazze’ye yönelik Siyonist abluka devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Mustafa Balkan Arşivi
SON YAZILAR