Abdullah Yıldırım

Abdullah Yıldırım

Plan tutarmı?

Plan tutarmı?

 

2015 seçimlerine yaklaşık 6 ay var. Şimdiden yapılan planlara göre, AKP 376 milletvekili çıkaracak. Anayasa değiştirilecek, mevcut Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da, başkan olacak. Şimdiden yapılan planlar tutar mı? 6 ay öncesinden yazalım ki tarihe not olarak düşsün.

Türkiye, dünyanın en çetrefilli bölgesi dediğimiz bir bölgedir. Tüm tarihçiler, dünyanın üç kalbi olduğunda hem fikirdir. Bunlar, Balkanlar, Kafkasya ve Ortadoğu’dur. Yani bizim nefes alıp verdiğimiz coğrafyanın üç komşusudur. Bu ne demektir dersek, iç işlerimiz sanıldığı gibi sadece bize bırakılmadığı gibi, dış işlerinde de ciddi manada büyük güçlerin etkisi vardır.

AKP üç dönemdir iktidarda. Her ne kadar genel başkan değişse de, metal yorgunluğunu bizim gibi tarihten anlayanlar görmektedir. 4 bakanı yüce divana göndermemek, parti açısından da, gelecek açısından da telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır. Hele Zafer Çağlayan ile Muammer Güler’e, partinin kucak açması inanılmaz bir olaydır!

İranlı Zerrab isimli 28 yaşındaki kişi, bir yılda 57 milyon doları gönderdiği aşikardır. 28 yaşındaki bu İranlının Türk devletini adeta rehin alması asla kabul edilir bir durum değildir ve bunun sonuçları ileride çıkacaktır bu kesin bir tespittir. Hakimlere güvenmiyoruz savunması ilginçtir, biz ne haksızlıklara uğruyoruz, ama güvenmek zorundayız. Başka çaresi de yoktur.

AKP belediyecilik de bir zamanlar gerçekten başarılı idi. Şimdi başarıdan söz edilebilir mi? Biraz kar yağdı bırakın başka illeri Konya’nın durumu meydandadır. AKP'de tutkal görevini şimdiki Cumhurbaşkanı yapıyordu. Bakın şimdiden yazıyoruz. Seçimler yaklaşsın, özellikle üç dönemlikler başta olmak üzere, kazan kaldıranları göreceğiz.

İl bazında siyasi partilerle hiç ilgilenmememize rağmen, yeni AKP İl Başkanı'nın nasıl seçildiğini, bu partide ilk günden beri çalışanlar bile anlayamazken, yarın milletvekili adaylıkları gündeme gelince, bu anlaşılamayan durum iyice belirginleşecektir.

Bazen eleştirdiğimiz MHP, yolsuzluk konusunda en hassas parti durumundadır. Koray Aydın hakkında yolsuzluk iddiaları ortaya çıkınca, hemen bakanlıktan alındı. Yüce Divan’a gönderildi. Koray Aydın’ı aklanıncaya kadar tek bir ülkücü bile savunmadı. İlk defterden ülkücüler sildi. 5 bin şehidin kanı üzerine yolsuzluk mu yapılar diye! Aklandı geldi, o zaman tekrar yolu açıldı.

Aynı şey Adana için de oldu. Aytaç Durak hakkında yolsuzluk iddiası ortaya atılınca, bizzat Genel Başkan partiden attı. Aklanmayınca gelme dedi ve hala aklanmayınca tekrar aday gösterilmedi, belki aklanacaktı ama parti şaibeyi kabul etmedi.

CHP ise boyalı saçları ve yüzünden samimiyetsizlik akan bir Mustafa Sarıgül’ü partiden atamayarak, büyük bir handikap içine girmiştir. Koca bir ülke içinde Şişli nedir ki? O Sarıgül getirdiğinin fazlasını götürdüğünü CHP anlayamıyorsa, 2015 seçimlerinde yine ana muhalefetten öteye gidemeyecektir.

Bugün devletin derinlikleri (bize göre derinlik falan kalmadı ama), Güneydoğu’nun çok ciddi manada otorite boşluğuna düştüğünü görmektedir. Son 5 ayda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 200 tane operasyon yapma isteği geri çevrilmiştir. Daha önce imkansız dediğimiz olaylar olmakta, bölgede Türk Bayrağı’nın yerine PKK paçavrasının bayrakları asılmaktadır. Artık Güneydoğu fiilen özerktir, yok demek sadece kendimizi kandırmaktır.

Türk yüzyılı beklerken ile karşılaştığımız ortadadır, ama bunun başlangıcı hala rahmetle andıkları Özal döneminde başlamıştır. Gelecek günler çok şeylere gebedir. Ülkenin görünen ve görünmeyen yüzü farklıdır. Örtü kalktıkça kimlerin altından kimlerin çıkacağını kestirmek güçtür.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR