Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

Portekizli misafir gitti

Portekizli misafir gitti

     Konya’da Portekizli  misafir ettik. Misafirimiz 1986 yılında Viana do Castelo’da doğdu.2004-2005 sezonunda Sporting Lizbon takımında futbola başladı. 2008-2009 sezonunda Sporting Braga takımında Portekiz Premier lig ile tanıştı ancak o sezonda sadece 11 dakika forma giydi. Kiralık olarak Vitoria Setubal takımında geçirdiği 2009-2010 sezonunun sonunda tekrar döndüğü Sporting Braga takımında yalnızca 180 dakika görev aldı. 2011-2012 sezonunda kiralık olarak forma giydiği Romanya’nın Brasov takımından kariyerinin en değerli yıllarını geçirdiği CFR Cluj takımına transfer oldu. Kariyerinde 12 kez Portekiz U 20; 1 kez U 21 milliliği olan misafirimizin transfermarkt değeri Avrupa Kupası ile de tanıştığı Cluj takımında 2013 yılında 4.5 milyon euro’ya ulaştı.

     CFR Cluj takımıyla geçirdiği yıllar misafirimizin Galatasaray’a karşı forma giydiği Avrupa Şampiyonlar ligi maçları yılları aynı zamanda. 23.10.2012 ve 7.11.2012 tarihlerinde Galatasaray-Cluj (1-1) ve FCR Cluj-Galatasaray maçlarında (1-4) görev yaptı. İstanbul’daki maçta yan top zamanlama hatasından gol yese de Melo’nun penaltısını kurtardı. İki maçta Burak’tan tam dört gol yedi. 2015 yılında bonservis bedelinin 800.000;  transfermarkt değerinin 3 milyon Euro olduğu dönemde yolu 3 Ocak 2015’de Torku Konyaspor ile kesişti.

       Konyaspor’da ilk maçını 12 Şubat 2015 tarihinde Galatasaray’a karşı kupada oynadı ve 4-1 kaybettiğimiz maçta Burak’tan 1 gol yedi. Konyaspor’da görev yaptığı bir yılda gerek Kaya Tarakcı’dan gerekse Serkan Kırıntılı’dan hiçbir Süper lig maçında forma alamadı. 1 Aralık 2015 tarihinde Kocaeli Birlikspor, 6 Aralık 2015 tarihinde Kayserispor kupa maçlarında toplam 180 dakika sahada kaldı. Transfermarkt değerinin 1 milyon Euro olarak göründüğü 2016 Ocak ayında anlaşması karşılıklı olarak feshedildi ve ülkesine dönüp Premier Lig ekiplerinden Paços Ferreira ile anlaştı.

       Konyaspor’da 1 yılda sadece 270 dakika forma giyen misafirimiz Portekizli kaleci Mario Jarge Quintas Felgueiras büyük ümitlerle alınan, iz bırakmadan giden oyuncularımız arasında tarihimizde yerini aldı. Tabii karşılıklı fesihleşmelerde yolcu ettiğiniz oyuncunun cebine sadece uçak biletini değil, garanti alacaklarından en azından bir miktarını da koyuyorsunuz.

       Benim Sn. Başkan Ahmet Şan’dan ricam var. Önce Vid Belec, şimdi Felgueiras. Bunları takip eden, öneren, transferlerine onay veren, aracılık edenler kimlerse ilişkiyi gözden geçirmeli. Yabancı transferleri fark yaratmalı takıma ciddi katkı sağlamalı. Iska yapma lüksümüz de para saçma hakkımız da yok. 2008 yılındaki Damir Kahriman ile bu üçüncü kaleci transferi fiyaskosu.

       UEFA kriterlerinin takımlarımızın korkulu rüyası olduğu, Konyaspor’un bitmeyen borcunun sportif başarılar nedeniyle pek de gündemde olmadığı günümüzde gelecek planlanırken oyuncu takip, altyapı, tesisleşme, menajer seçiminde de çok hassas davranılmalıdır. Felgueiras’a gelince; umarım hoş duygularla ayrılmıştır Konya’dan. Kaleciliğinden hayır görmedik, bari gönüllü turizm elçiliğimizi yapsın.  Saygıyla…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR