Kerim Yeşildağ

Kerim Yeşildağ

Pramidin Sırrı Çözüldü

Pramidin Sırrı Çözüldü

    Amsterdam Üniversitesi'nden bir grup bilim insanı, piramitlerin yapılışına ilişkin çok önemli bir bulgu ortaya koydu. Dev yapıların oluşumundaki en önemli etkenin “ıslak” çöl kumu olduğu düşündü. Hollanda'da yapılan araştırmaya göre, Eski Mısırlılar, piramitleri oluşturan taşları “ıslatılmış kum” üzerinde sürükleyerek inşa ettiler. böylece dev vinçlere gerek kalmadan koca koca taşlar üst üste yerleştirilmiş oldu. Yani bir nevi buzda kaymak gibi  bir şey. Sürtünmenin en aza indirildiği bir durumdan söz ediyoruz.

   Bunları neden bahsediyorum size  geçenlerde Devlet Bahçeli  aşağıdaki şekilleri çizerek  Cumhurbaşkanlığı sırrını çözdü.                        

1-017.jpg

         Şekilden de anlaşılacağı üzere MHP kendi adayını çıkaramayacak neden mi anketlerde Cumhurbaşkanı adayının MHP tabanında Bahçeli olması olmazsa Akşener yahut İlker Başbuğ olması öne çıkıyor.

        Peki Bahçeli aday olur mu kesinlik hayır çünkü AK Parti karşısında 9. yenilgisini alacağını gayet iyi biliyor. Peki Akşener’i aday gösterir mi kesin hayır çünkü kendinden %1 oy fazla alsa koltuk gider. Başbuğ aday gösterir mi gösterse daha yarış başlamadan AK Parti adayı ki muhtemelen Erdoğan olacak o zaman da sonucu belli bir yarışın ilanını bekleyeceğiz.

       O yüzden grafikte görüldüğü gibi sol taraftan da oy olabilecek laik demokratik olacak fakat MHP tabanından gelmeyecek ki yarışta Erdoğan’ı zorladığı zaman dahi MHP’nin başına gelmesin. Ola ki kazanırsa benim adayımdı diyecek. Tıpkı CHP’nin Ankara adayı gibi… Mansur Yavaş’ın ne kadar CHP’nin başına geçme şansı varsa MHP adayının da o kadar şansı olsun.

       Ahmet Kaya’nın şarkısı aklıma geliyor şekle baktıkça “NE SAĞCISIN NE SOLCU“ işte onun gibi bir şey.

      AK Parti adayını kesinleştirmiş gibi görünüyor ve sürekli kamu oyuna Başbakan Erdoğan’ı, Cumhurbaşkanı olarak lanse ediyor. Bu da seçmeni sürekli yönlendiriyor ve diri tutuyor.

       Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2.5 ay kala hâlâ muhalefetten ses çıkmıyor. Neden mi? Kaybedeceklerini biliyorlar ve ‘ortak davranmamız gerekir’ diyorlar kapalı kapılar arkasında. Peki kapısı ardına kadar açık olan halkı hiç duymuyorlar mı?

      Halkın, 12 yıldır Başbakanlık yapan bu “uzun adamı” istediğini görmüyorlar mı?

      Bahçeli’nin bir demeci var yüksek tirajlı gazetenin birinde aynen şöyle diyordu: ”Vallahi billahi senden Cumhurbaşkanı olmaz”. Merak ediyorum Erdoğan Cumhurbaşkanı olup da tebrikleri kabul ederken Bahçeli ne yapacak? Bu yeminlerinden ötürü 10 fakir mi doyuracak yoksa 3 gün oruç mu tutacak?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Kerim Yeşildağ Arşivi
SON YAZILAR