Putin’in Suriye’den çekilme emri

Putin’in Suriye’den çekilme emri
ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı McCain:"Rusya’nın bazı askeri güçlerini Suriye’den çekeceğine başlaması açıklaması, Putin’in, katil Esed rejiminin ayakta kalabilmesini sağlamak amacıyla yeterli sayıda muhalifi bombalayarak öldürdüğünü düşü

WASHINGTON (AA) - ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komitesi Başkanı Senatör John McCain, Rusya’nın Suriye’den çekilme emrini eleştirdi.

ABD Senatosu’nda, ABD Başkanı Barack Obama yönetimine özellikle dış politikada sert eleştirilen yönelten eski ABD başkan adayı Cumhuriyetçi Parti Arizona Senatörü McCain, Rusya’nın Suriye’den geri çekilme kararına ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Rusya’nın bazı askeri güçlerini Suriye’den çekeceğini açıklaması, Putin’in katil Esed rejiminin ayakta kalabilmesini sağlamak amacıyla yeterli sayıda muhalifi bombalayarak öldürdüğünü düşündüğünü gösteriyor" diyen McCain, Obama yönetimini de eleştirdiği açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"Suriye’de Esed rejimi 4 yıldır yaklaşık yarım milyon insanı öldürürken, yönetim (Obama yönetimi) bunları izlemekle yetindi. Ardından Esed zayıf düşünce, yönetim, Putin’in askeri müdahalesini ve Esed’in zalim rejimini korumasını da izledi. Yönetim, Rusya’nın kendisini bataklığa saplayacağını söyleyerek kayıtsızlığını ve eylemsizliğini mazur gösterdi. Yönetim, Suriye’de herhangi bir siyasi çözümün açıkça bir askeri boyutunun bulunduğu gerçeğiyle yüzleşmektense ‘krize askeri çözüm bulunmuyor’ sözüyle kendisini avuttu."
Rusya ve diğer rejim destekçilerinin Suriye’de sahada dengeleri değiştirdiğini belirten McCain, açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Ne yazık ki Rusya ve maşaları Suriye’de bunu gösterdi. Onlar sahadaki askeri dengeleri değiştirdiler ve çıkarlarına daha uygun siyasi bir çözüm için şartları yarattılar. Bu muhtemelen Suriye’deki savaşın uzamasına, DAEŞ’in daha da güçlenmesine ve sığınmacıların daha da artmasına neden olacaktır. Rusya’nın kaynaklarını ve dikkatini başka yerlere çevirmesiyle de korkarım ki Ukrayna’ya kanlı bir bahar daha geliyor."



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.