Ahmet Öztemel

Ahmet Öztemel

RIZA  HOCA'NIN  ARDINDAN

RIZA  HOCA'NIN  ARDINDAN

Maşallah, Konya olarak sevenimiz (!) çoktur ya bizim, bu aralar Allah yolunu açık etsin Rıza Hoca spor programlarında pek bir revaçta. Konyaspor olarak Süper Lig üçüncüsü olduk, Ziraat Türkiye Kupası’nı, Süper Kupa’yı kazandık, televizyonlarda bu kadar sözümüz geçmedi. Rıza hocam bugüne kadar on beş takım çalıştırmış; Rizespor, Trabzonspor, Mersin İdman Yurdu, Sivasspor hariç diğer takımlarında sezon sonu olmadan ayrılmış, hiç birinde bu kadar konuşulmamış. Igor Tudor 17 Aralık 2017 tarihinde Galatasaray’ın başında lider gittiği Malatya deplasmanında 2-1 kaybettiği için işine son verildiğinde takım lider Başakşehir’in bir puan ardından üçüncü sıradaydı, başarılı mı başarısız mı tartışmasına bu kadar girilmedi.

Rıza hocamla birlikteliğimizin ben de daha uzun süreli olacağını düşünmüştüm. Umduğum başarıyı elde edemediğimiz kesin. Kaldı ki kulüp yöneticileri işveren. Rıza Hocam pazar günü bu kez NTV Spor programında konuktu. Basın toplantısında söyledikleri dışında bir şey söyletemedi sunucu ama bence sorması gereken soruları da sormadı.

  1. Yönetim kurulumuz bence keşke ikinci açıklamayı yapmasaydı. Hem cevap hakkı doğdu Rıza Hoca’ya hem de tartışma küllendi.
  2. Rıza hocam Kasımpaşa’dan ayrılış gerekçesini başkanla hedeflerinin uyuşmaması olarak açıkladı. Sürekli “düşme hattında değiliz” ifadesini başarılı olduğunu ortaya koymak için kurması bile Rıza Hoca ile hedeflerimizin uyuşmadığının delilidir.
  3. Rıza hocam sürekli Mehdi Bourabia yerine oyuncu alınmadığını vurguluyor ve takımı eksik buluyor. Konyaspor’un takım değeri 25.55 milyon Euro. “Fenerbahçe’den öndeyiz, Beşiktaş’tan bir puan gerideyiz” diyor ama 21.65 milyon euroluk Kasımpaşa’nın 5; 18.55 milyon euroluk Malatyaspor’un dört; 20.55 milyon euroluk Antalyaspor’un üç; ligin yeni takımı 18.3 milyon euroluk Ankaragücü’nün iki puan gerisinde olmamızdan söz etmiyor, bunu hiçbir sunucu da sormuyor.
  4. Oyuncularını hiç suçlamadığını, hatta yönetimin suçlamasına karşın oyuncularının ardında durduğunu söylüyor, o zaman ben de sormak istiyorum, “kesin üç puan” amacıyla çıktığımız ancak hüsranla biten her maçtan sonra sözünü ettiği “bireysel hatalar yüzünden” cümlesi ne demektir?
  5. İçeride oynadığımız zor Başakşehir, Fenerbahçe ve Beşiktaş maçları nedeniyle kayıplar yaşadığımızı söylüyor, bunu bir anlamda normal görüyor, hiçbir sunucu da “Malatya içeride Galatasaray’ı 2-0, Fenerbahçe’yi 1-0; Göztepe Beşiktaş’ı 2-0; Rizespor, Fenerbahçe’yi 3-0 yendi, Bursaspor bile Başakşehir’e evinde yenilmedi, siz evinizde sadece Beşiktaş’tan bir puan alabildiniz hocam” diye sormadı.
  6. En önemlisi kupada alınan 3-0’lık Kahramanmaraşspor hezimeti var. Rıza Hoca “oyuncularım elinden geleni yaptı” diyorsa bu hezimetin bir başka sorumlusu olmalı zira bu sonuç asla kabul edilir sonuç değil. Gene hiçbir sunucu bu bile başarısızlık değil midir hocam demedi.

 

Rıza hocaya hizmetleri için teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Aykut Hocalı yeni dönem Konyaspor’a hayırlı olsun. Birlik-beraberlik, destekle güzel günler göreceğiz yeniden inşallah. Saygıyla.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Ahmet Öztemel Arşivi
SON YAZILAR